18 °C Budapest

A tízhónapos ingyenhitel lehet a karácsony slágere

Pénzcentrum
2010. december 9. 09:32

Az adventi időszak favorizált hitelkonstrukciója, az előzetes hírekkel ellentétben a tíz hónapos futamidejű, nulla százalékos thm-el futó áruhitel lehet. Bár az áruhitelező cégeknek bevallásuk szerint nincs központi áruhitel-ajánlatuk, ám a különböző kereskedelmi partnerekkel kidolgozott egyedi konstrukciók ezt ösztönzik majd - írja a Napi Gazdaság.

A fogyasztók továbbra is igénylik az ingyenhiteleket, még annak ellenére is, hogy ezek a konstrukciók futamidejüknél fogva magasabb törlesztőrészletet eredményeznek - mondták a Cetelemnél. A Budapest Banknál fontosnak tartották elmondani, hogy a bankok pénzügyi megfontolások miatt próbálják az ingyenhitel konstrukciók számát egyre inkább csökkenteni, de ennek ellenére belátják, hogy egy-egy ilyen konstrukció jelentős ügyfélbázist tud mozgósítani.

Várady Eszter - a Credigen vezérigazgatója elmondta, legnagyobb kereskedelmi partnerüknél, a Media Mark üzleteiben például áruházanként állapodtak meg a mostani hétvégén debütáló egyes akciókról. A Credigen egyébként a karácsonyi vásárt követően kivolnul az áruhitel-kihelyezési piacról.

Vannak azonban olyan elektronikai kereskedő cégek, akik üzleteikben aligha lesz elérhető a 0 százalékos áruhitel akció, ugyanis ők a finanszírozóktól kapott jutaléktól várják bevételük egy jelentős részét.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 17. péntek
Zsófia
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?