Mit tehet, akinek az OTP felmondta a C-hitelét?

2010. október 15. 05:22

Az OTP Bank a C-hitel értékesítésének 2006. január 1-jén történt leállítását követően a terméket ez év végéig véglegesen kivezeti a termékportfolióból. A Pénzcentrum.hu írásából megtudhatjuk, hogy mi a teendője az ilyen hiteltermékkel rendelkező adósoknak.

A kivezetés oka a banki termékportfolió átalakulása

A folyamat 2004-ben a személyi kölcsön és a hitelkártya piaci bevezetésével kezdődött, melyek korszerűbbek voltak a már meglévő C-hitelnél. Az új termékek megjelenése a C-hitel értékesítésének, népszerűségének jelentős csökkenését eredményezte. Azóta is folyamatosan tart az ügyfelek személyi kölcsönre, korábban áruhitelkártyára, majd hitelkártyára történő átszerződése.

Annak érdekében, hogy a C-hitel számlák kivezetése a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon, 3 hónapos felmondási időt biztosít a bank ügyfelei részére. Emellett különféle kedvezményes átszerződési lehetőségeket kínálnak a bank hűséges ügyfeleinek. Ennek keretében a C-hitel tartozás rendezésére személyi kölcsön, illetve hitelkártya termékekkel történő kiváltási lehetőséget ajánl a bank. A hitelintézet ajánlatát a felmondó levéllel együtt postázta valamennyi olyan C-hiteles ügyfelének, akik rendben törlesztették hitelüket.

Személyi kölcsön vagy hitelkártya lehet a C-hitelekből

Érdemes az ügyfeleknek igénybe venni az ajánlatot, hiszen a C-hitel tartozást a felmondás hatályba lépésekor nem kell egyösszegben visszafizetni, hanem például a személyi kölcsön termék választásánál, azt hosszabb futamidő alatt, részletekben tehetik meg. Emellett, ha az ügyfelek a bank által meghatározott felmondási idő lejárta előtt felkeresik a bankfiókot, különböző kedvezményekhez is juthatnak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A hitelintézet ügyfelei részére a C-hitel keretükkel megegyező összegű személyi kölcsönt biztosít, ami általában meghaladja a C-hitel keretből felhasznált egyenleget. Az átszerződéskor - a bírálati feltételek teljesítése esetén -, a fennálló tartozás rendezése után a különbözet az ügyfelek lakossági bankszámlájára kerül átutalásra, amely összeg szabadon felhasználható. Tekintettel arra, hogy a C-hitellel rendelkező ügyfelek hűséges ügyfelei a banknak, az átszerződéskor kamatkedvezményt is kapnak, így olcsóbban juthatnak hozzá a termékhez, valamint a különbözet erejéig a bank nem számít fel hitelkeret beállítási jutalékot.

A hitelkártyát azon ügyfeleinek ajánlja a bank, akik egy bármikor felhasználható és visszatölthető hitelkeretet szeretnének a továbbiakban is fenntartani. Az ajánlat igénybevételekor itt is jutalmazza az OTP Bank a hűséget, így az első évben nulla forintos kártya díjat számol fel azon ügyfeleknek, akik C-hitelüket hitelkártyára cserélik.

 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 18. 18:51
Hiába nyert másodjára is pert az Átlátszó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság ellen, az a márc...
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?