9 °C Budapest

Mit tehet, akinek az OTP felmondta a C-hitelét?

2010. október 15. 05:22

Az OTP Bank a C-hitel értékesítésének 2006. január 1-jén történt leállítását követően a terméket ez év végéig véglegesen kivezeti a termékportfolióból. A Pénzcentrum.hu írásából megtudhatjuk, hogy mi a teendője az ilyen hiteltermékkel rendelkező adósoknak.

A kivezetés oka a banki termékportfolió átalakulása

A folyamat 2004-ben a személyi kölcsön és a hitelkártya piaci bevezetésével kezdődött, melyek korszerűbbek voltak a már meglévő C-hitelnél. Az új termékek megjelenése a C-hitel értékesítésének, népszerűségének jelentős csökkenését eredményezte. Azóta is folyamatosan tart az ügyfelek személyi kölcsönre, korábban áruhitelkártyára, majd hitelkártyára történő átszerződése.

Annak érdekében, hogy a C-hitel számlák kivezetése a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon, 3 hónapos felmondási időt biztosít a bank ügyfelei részére. Emellett különféle kedvezményes átszerződési lehetőségeket kínálnak a bank hűséges ügyfeleinek. Ennek keretében a C-hitel tartozás rendezésére személyi kölcsön, illetve hitelkártya termékekkel történő kiváltási lehetőséget ajánl a bank. A hitelintézet ajánlatát a felmondó levéllel együtt postázta valamennyi olyan C-hiteles ügyfelének, akik rendben törlesztették hitelüket.

Személyi kölcsön vagy hitelkártya lehet a C-hitelekből

Érdemes az ügyfeleknek igénybe venni az ajánlatot, hiszen a C-hitel tartozást a felmondás hatályba lépésekor nem kell egyösszegben visszafizetni, hanem például a személyi kölcsön termék választásánál, azt hosszabb futamidő alatt, részletekben tehetik meg. Emellett, ha az ügyfelek a bank által meghatározott felmondási idő lejárta előtt felkeresik a bankfiókot, különböző kedvezményekhez is juthatnak.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A hitelintézet ügyfelei részére a C-hitel keretükkel megegyező összegű személyi kölcsönt biztosít, ami általában meghaladja a C-hitel keretből felhasznált egyenleget. Az átszerződéskor - a bírálati feltételek teljesítése esetén -, a fennálló tartozás rendezése után a különbözet az ügyfelek lakossági bankszámlájára kerül átutalásra, amely összeg szabadon felhasználható. Tekintettel arra, hogy a C-hitellel rendelkező ügyfelek hűséges ügyfelei a banknak, az átszerződéskor kamatkedvezményt is kapnak, így olcsóbban juthatnak hozzá a termékhez, valamint a különbözet erejéig a bank nem számít fel hitelkeret beállítási jutalékot.

A hitelkártyát azon ügyfeleinek ajánlja a bank, akik egy bármikor felhasználható és visszatölthető hitelkeretet szeretnének a továbbiakban is fenntartani. Az ajánlat igénybevételekor itt is jutalmazza az OTP Bank a hűséget, így az első évben nulla forintos kártya díjat számol fel azon ügyfeleknek, akik C-hitelüket hitelkártyára cserélik.

 

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?