17 °C Budapest

Jelentett a K&H: 5,6 milliárdos plusz az I. negyedévben

2010. május 20. 16:00

Tavaly összesen 10 milliárdot keresett a K&H, amihez képest az idei I. negyedévben elért 5,6 milliárd forintos adózás utáni eredmény kiemelkedőnek mondható. Az éves várakozásokról a menedzsment egyelőre nem beszélt a mai sajtótájékoztatón, de annyit elárultak, hogy az eddigi adatok néggyel történő szorzása nem vezetne helyes eredményre.

A K&H új vezérigazgatója az emelkedő eredmények mellett javuló hatékonyságról, emelkedő ügyfélszámról, valamint erős tőke- és likviditási helyzetről számolt be.


Hendrik Scheerlinck

"A kihívásokkal teli környezetben a K&H Csoport ismét jó eredményeket ért el. A működési eredményünk 10%-kal haladta meg az egy évvel ezelőtti értéket. Továbbra is szilárd és erős a tőke- és likviditási helyzetünk, a tőkemegfelelési mutatónk megközelítette a 13%-ot.

A hitel/betét arány a nagyobb versenytársakkal való összevetésben 92,3%-kal továbbra is a legjobb. A hitelköltségek szintje 2,08%-kal a várakozásoknak megfelelően alakult, a költség/bevétel arány 4 százalékponttal javult. 9 ezerrel emelkedett a lakossági, a kkv és a vállalati ügyfeleink száma." - mondta Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.


Luc Cools

"A K&H Biztosító életbiztosítási üzletága a rendszeres díjas termékek és az életbiztosítási tartalékok növekedése terén a piaci átlagnál jobban teljesített.

A nem életbiztosítási díjbevétel a piac kismértékű visszaesése közepette 1,6%-kal nőtt, míg a szerződésszám 2%-kal emelkedett.

A nettó kombinált kárhányad 87%, amely piaci összehasonlításban kiválónak mondható." - fűzte hozzá Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

"Nehéz körülmények között is jó eredményeket tudtunk felmutatni, amelyek magas mögöttes minőséget tükröznek. A működési bevételek 1,2%-kal emelkedtek, főleg a befektetési alapok erős értékesítési eredményeinek köszönhetően. Eközben a működési költségek nagyrészt a szigorú költséggazdálkodás eredményeként 6,8%-kal csökkentek.

Február közepétől a bank kínálatában újra megtalálhatóak az euró alapú termékek, de a hitelállomány minősége sajnos tovább romlott. A nem teljesítő hitelek aránya elérte a 6,5%-ot, bár ez még mindig a szektorátlag alatt van.

A betétállomány csökkent, amit viszont ellensúlyoz a befektetési alapok iránti kereslet, melyek állománya 10,5%-os növekedés után elérte az 580 milliárd forintot." - mondta Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi és kockázatkezelési divízióvezetője.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 26. 20:12
Ha ész nélkül osztogatod a pénzt a választás előtt és ezer-ezerötszáz milliárd forintos lyukat ütsz...
MEDIA1  |  2022. május 26. 19:19
People Group néven folytatja tevékenységét a jövőben a 1080p Reklám- és médiaügynökség – közölték la...
Bankmonitor  |  2022. május 26. 15:30
2022. első negyedévében korábban sohasem látott mélységbe zuhant a születésszám, így még egy lépésse...
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?