-2 °C Budapest

Címke: tőkemegfelelési mutató (21 cikk)

MTI | 2013. október 25. 08:30

Varga: 3-5 év alatt lehetne kivezetni a devizahiteleket

Három-öt év alatt lehetne kivezetni a lakáscélú deviza alapú jelzáloghiteleket - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter pénteken az M1 Ma reggel című műsorában, kiemelve, hogy a kormány olyan megoldást szeretne találni a devizahitelesek problémájára, amellyel jövőre már 15-20 százalékkal csökken az érintettek törlesztőrészlete.

Pénzcentrum | 2013. április 11. 05:29

Amit soha nem mertél megkérdezni a betétedről: itt a válasz

A ciprusi betétesek esete rávilágított, hogy ha a bankok bajba kerülnek akár a megtakarításunk nagy részét is elveszíthetjük. Kezdetben akár a legkisebb megtakarítások összegéből is elvontak volna, hogy kisegítsék a bajban lévő bankokat, de végül "csak" a 100 ezer euró feletti betéteseknek kell vesztességgel számolnia. Az ügy tanulságain kiindulva az európai szabályozás abba az irányba indulhat el, hogy a bankok bajba kerülése esetén a nagybetétesek is hozzá kell járulni a pénzügyi helyzet rendezéséhez. De ez inkább előrelépésnek tekinthető a megtakarítások védelmében, hiszen eddig a csőd volt az első figyelmeztetés, ami a biztosítással nem rendelkező betétek teljes elvesztését jelentette. De, ami leginkább izgathatja a magyar betéteseket, hogy mit kell tennünk, ha nem akarunk a ciprusiak sorsára jutni?

Pénzcentrum | 2011. október 5. 14:07

Miért nem hitelez a Fundamenta? Itt a válasz

Mi a véleménye a végtörlesztési törvényről a devizahitellel nem rendelkező Fundamenta-Lakáskassza vezetőjének? Igaz-e, hogy a Fundamenta tömeges hitelkiváltásra készül? Kapnak-e ehhez tőkét? Mi lesz a lakáskassza betétállományával? Lesz-e forinthitel-háború? Dr. Gergely Károlyt, a társaság elnök-vezérigazgatóját kérdezte a Portfolio.hu.

Pénzcentrum | 2011. február 22. 15:02

Kilyukadt a svájci frankból szőtt hitelzsák: ömlik a fantompénz

A lakossági hiteleknél 11, a vállalati hitelek esetében pedig 12,4% volt év végén a nem fizető hitelek aránya a magyar bankszektorban az MNB számításai szerint, és tavaly 73 milliárd forint volt a bankszektor adózás előtti eredménye. A hitelintézeti szektor 2010. végi összesített, részletes adatait várhatóan szerdán teszi közzé a PSZÁF.

Pénzcentrum | 2010. november 18. 14:01

215 dolgozójától válik meg a K&H Bank

7 milliárdos veszteséggel zárta a harmadik negyedévet a K&H Csoport, a bank eredményét 14,9 milliárd forint összegben rontotta a banki különadó. Néhány nagyobb vállalati hitelügylet jelentősen rontotta a bank eredményét. A bizonytalan gazdasági kilátások és a várhatóan alacsony hitelezési aktivitás miatt 2011-ben a csoport 5,8%-kal csökkenti a dolgozók létszámát, azaz 215 munkavállalótól válnak meg - jelentette be Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója.

Pénzcentrum | 2010. június 2. 14:00

Előretörésben bíznak a takarékok

Mérlegfőösszege, betét, - és hitelállománya, valamint saját tőkéje is növekedett a szövetkezeti hitelintézeteknek az idei első negyedéves előzetes adatok alapján. A pénzügyi felügyelet összesítése szerint ezzel a takarékok szerepe tovább erősödött a magyar bankrendszerben, beleértve a legtöbbjüket tömörítő Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) piaci jelenlétét is.

Pénzcentrum | 2010. május 20. 16:00

Jelentett a K&H: 5,6 milliárdos plusz az I. negyedévben

Tavaly összesen 10 milliárdot keresett a K&H, amihez képest az idei I. negyedévben elért 5,6 milliárd forintos adózás utáni eredmény kiemelkedőnek mondható. Az éves várakozásokról a menedzsment egyelőre nem beszélt a mai sajtótájékoztatón, de annyit elárultak, hogy az eddigi adatok néggyel történő szorzása nem vezetne helyes eredményre.

Pénzcentrum | 2010. március 31. 14:24

Mi lesz, ha újra 300-ig szalad az euró?

A magas magyarországi devizaalapú eladósodás a szerteágazó gazdasági és pénzügyi hatások miatt oda vezetne, hogy egy jelentősebb (10% feletti) forintgyengülés lenullázhatná, sőt akár visszájára is fordíthatná az árfolyamgyengülés önmagában gazdaságélénkítő hatását - olvasható ki a Magyar Nemzeti Bank két szakértőjének tegnap megjelent elemzéséből. Ennek alapján tehát fontos tudni, hogy egy határon túl a gyengébb forint már nem feltétlenül ösztönözné a gazdasági kilábalást, igaz az sem véletlen, hogy az utóbbi időszak lendületes forinterősödése nyomán már a Nemzetközi Valutaalap is a kilábalást fékező mellékhatásra hívta fel a figyelmet.

Pénzcentrum | 2009. április 24. 09:00

Simor: "Idén megfeleződhet a magyar bankrendszer nyeresége"

A magyar bankrendszer 2008-as, közel 400 milliárd forintos nyeresége megfeleződhet, legrosszabb esetben el is tűnhet az idén - jelentette ki Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara rendezvényén.

Pénzcentrum | 2008. október 10. 10:50

Csányi: százmilliárdos likvid tartalékai vannak az OTP-nek

A kialakult pénz- és tőkepiaci turbulencia, illetve romló gazdasági növekedési kilátások mellett sem kell módosítani idei profitcéljain az OTP Banknak - jelentette ki a mai sajtótájékoztatón Csányi Sándor. A legnagyobb magyar hitelintézet vezetője megerősítette, hogy a bank tőke- és likviditási helyzete rendkívül erős és az OTP "százmilliárdos nagyságrendű likviditási tartalékokkal rendelkezik". Jelezte, hogy az elmúlt napokban sem volt nagy volumenű sajátrészvény-vásárlási megbízásuk, és ezt lehetőség szerint nem is tervezik.

Pénzcentrum | 2008. április 16. 10:00

Kényszerből drágul a jenhitel?

Tegnap ismét a jenhitelek kockázataira hívta fel a figyelmet a nemzeti bank. A pénzügyi felügyelet is aggasztónak találja a jenalapú hitelek terjedését, és emiatt a magasabb tőketartalékolási kötelezettség előírását is kilátásba helyezte a bankoknak.

Pénzcentrum | 2007. szeptember 26. 05:40

Kígyózó sorok és pánik - mit ne tegyél, ha becsődöl a bank?

A stabilnak hitt angol bankok alatt rogyadozik a talaj, legalábbis már egyet közülük elért a baj. Nagyon sokan rohannak is a pénzükért, ha nálunk ilyen fordulna elő, jobb, ha tudjuk ezzel többet ártunk magunknak, mint használunk. Hogy miért, azt cikkünkben bemutatjuk.

Pénzcentrum | 2004. június 7. 15:49

Nincs rendszerszintű kockázat a bankrendszerben, figyelni kell a lízincégekre

A jegybank nem lát rendszerszintű kockázatot jelenleg a magyar bankrendszerben - mondta Auth Henrik, a jegybank alelnöke. A likviditás jó, a jövedelmezőség szintén, de a költséghatékonyság továbbra is érdemben elmarad a nyugat-európai átlagtól (a mérlegfőösszeg arányában annak kb. fele). A rendszerkockázatot némileg csökkenti a globális fellendülés, ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy ez

Pénzcentrum | 2004. április 7. 10:45

FHB: 2004-es tervek: több mint 40%-kal nőhet az adózott eredmény (2)

Gyuris Dániel a tervek ismertetése előtt elmondta, hogy külső körülmények miatt nem könnyi tervezni. Az éves tervek a bank középtávú stratégiája által felvázolt ívét tükrözi. Tervek: Mérlegfőösszeg +34% Tartalék a deviza,a földjelzáloghitelezés Új külföldi jelzáloglevél program nem indul (a meglévő még tart) Az általános költségek az éves átlagos infláció mértékével nőnek

OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem