10 °C Budapest

638 milliárd forint volt a tét a spanyol csodalottón

MTI
2009. december 22. 16:02

Csillagászati összeget, mintegy 2,32 milliárd eurót (638 milliárd forintot) nyert az El Gordo (A Kövér) elnevezésű, hagyományosan karácsony előtt megrendezett spanyol lottó több ezer nyertese.

Kedd reggel kilenckor Spanyolország egy emberként tapadt a képernyőkre, vagy kapcsolta be rádióját, számítógépét. A szokásnak megfelelően ekkor kezdődött ugyanis a nyertes szelvények kihúzása, melyre idén egy televíziós show keretében került sor a madridi Szent Ildefonso Iskola diákjainak közreműködésével.

Idén a 78294-es szám bizonyult szerencsésnek. Az e számot viselő 1950 szelvény mindegyike 300 ezer euróval (82,5 millió forinttal) tette gazdagabbá birtokosát. A szerencsés kéznél úgy tűnik, fontosabb volt a szerencsés lakhely, hiszen a nyertes szelvények mindegyikét egy Madrid központjában található lottózóban adták el.

Az El Gordo elnevezésű fődíjon kívül több ezer kisebb nyereményt is kiosztottak.

A teljes nyereményt tekintve a világ legbőkezűbb lottójának számító, 1812-ben alapított El Gordo egyfajta karácsonyhoz kapcsolódó ünnepi hagyománnyá vált Spanyolországban.

A minden év december 22-én tartott szerencsejáték idei bevétele becslések szerint mintegy 3 százalékkal elmarad a tavalyitól, de még így is eléri a 2,7 milliárd eurót. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben a spanyolok fejenként átlagosan 60 eurót (16500 forintot) költöttek a játékra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szerencsejáték nemcsak az embereket szórakoztatja, hanem a kincstár is jól jár: a nyeremények kifizetése után fennmaradó bevétel ugyanis a spanyol államkasszát gazdagítja.

Spanyolországban január 6-án, Vízkeresztkor is tartanak egy hasonlóan nagyszabású lottójátékot, melyet a kis Jézusról El Ninonak, a Gyereknek neveznek.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2024. április 22. 07:55
Mekkora most a szakadék a férfiak és a nők nyugdíja között? Melyik országrészben a legmagasabb az át...
MEDIA1  |  2024. április 22. 07:29
Az amerikai képviselőház szombaton megszavazta a TikTok betiltását, amennyiben az alkalmazás tulajdo...
Holdblog  |  2024. április 22. 06:24
Ez csak egy politikai üzenet mondta Zsiday Viktor a Partizán vendégeként arról, hogy a kormányzat az...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem