1 °C Budapest

638 milliárd forint volt a tét a spanyol csodalottón

MTI
2009. december 22. 16:02

Csillagászati összeget, mintegy 2,32 milliárd eurót (638 milliárd forintot) nyert az El Gordo (A Kövér) elnevezésű, hagyományosan karácsony előtt megrendezett spanyol lottó több ezer nyertese.

Kedd reggel kilenckor Spanyolország egy emberként tapadt a képernyőkre, vagy kapcsolta be rádióját, számítógépét. A szokásnak megfelelően ekkor kezdődött ugyanis a nyertes szelvények kihúzása, melyre idén egy televíziós show keretében került sor a madridi Szent Ildefonso Iskola diákjainak közreműködésével.

Idén a 78294-es szám bizonyult szerencsésnek. Az e számot viselő 1950 szelvény mindegyike 300 ezer euróval (82,5 millió forinttal) tette gazdagabbá birtokosát. A szerencsés kéznél úgy tűnik, fontosabb volt a szerencsés lakhely, hiszen a nyertes szelvények mindegyikét egy Madrid központjában található lottózóban adták el.

Az El Gordo elnevezésű fődíjon kívül több ezer kisebb nyereményt is kiosztottak.

A teljes nyereményt tekintve a világ legbőkezűbb lottójának számító, 1812-ben alapított El Gordo egyfajta karácsonyhoz kapcsolódó ünnepi hagyománnyá vált Spanyolországban.

A minden év december 22-én tartott szerencsejáték idei bevétele becslések szerint mintegy 3 százalékkal elmarad a tavalyitól, de még így is eléri a 2,7 milliárd eurót. Ez azt jelenti, hogy 2009-ben a spanyolok fejenként átlagosan 60 eurót (16500 forintot) költöttek a játékra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szerencsejáték nemcsak az embereket szórakoztatja, hanem a kincstár is jól jár: a nyeremények kifizetése után fennmaradó bevétel ugyanis a spanyol államkasszát gazdagítja.

Spanyolországban január 6-án, Vízkeresztkor is tartanak egy hasonlóan nagyszabású lottójátékot, melyet a kis Jézusról El Ninonak, a Gyereknek neveznek.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 16:38
A miniszterelnök külföldi újságíróknak tartott háttérbeszélgetést, de az erről szóló cikket két hely...
Holdblog  |  2023. január 27. 12:47
HOLD After Hours. Adásunkban halmozzuk a titulusokat, ami még jól jöhet a hajbókoló világban. De les...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?