14 °C Budapest

Autó, étterem, házi kedvenc: te min spórolnál?

2009. július 30. 14:02

Az ING Direct nemzetközi felmérése szerint az amerikaiak közel fele a hitelkártyájától válna meg először, ha valamin spórolnia kellene, és az autóját tenné le utoljára, de házi kedvenceikhez is nagyon ragaszkodnak a tengerentúliak.

Az ING Direct egy nemzetközi piackutató céggel, a TNS-sel együttműködve felmérést készített az USA-ban, és nyolc egyéb országban arról, hogy a gazdasági válság milyen hatást gyakorol az emberek hétköznapi életére, és anyagi helyzetéről alkotott képére.

Az eredmények alapján az amerikaiak talán a legpesszimistábbak, ami a nyugdíjba vonulásuk céldátumát illeti, ugyanis szerintük legalább 10 évvel többet kell dolgozniuk az eredetileg tervezettnél, hogy fenn tudják tartani megszokott életszínvonalukat. Ugyanakkor mégis ők ragaszkodnak leginkább bizonyos luxusjavakhoz, mint például az autójuk, vagy a kedvenc kis háziállatuk.

Minden harmadik amerikai úgy véli, hogy a válság okozta stressz sokat rontott párkapcsolatán, házasságán, szemben Németországgal, ahol csupán a megkérdezettek 12 százaléka gondolja így. A franciák is jobban vigyáztak szerelmi életükre, náluk csak 24 százalék, a kanadaiaknál 23 százalék érezte család-rombolónak a válságot.

Arkadi Kuhlmann, az ING Direct USA elnöke azonban úgy véli, a válságnak vannak hosszú távú előnyei is, nevezetesen az emberek megtanulnak ismét spórolni, takarékoskodni, és a nehezebb időkre pénzt félretenni. Kis szerencsével pedig ezt a jó szokást a válság elültével is megőrzik majd.

Általában az emberek megegyeztek abban, hogy az élelmiszer az utolsó dolog, amin spórolnának - legalábbis minden országban szerepelt abban a hármas felsorolásban, hogy mit vonnának meg maguktól legutoljára, ha pénzt kellene megtakarítaniuk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az amerikaiak harminc százaléka az autóját említette az első helyen, csakúgy mint a britek, az olaszoknak azonban csak 14 százaléka, a spanyoloknak 18 százaléka szereti csak ennyire kocsiját.

Hogy mégis min spórolnának akkor a legtöbben? Sokan például úgy gondolják, hogy az otthon készített ételeken is meg lehet takarítani kisebb-nagyobb összeget, így az amerikaiak több mint fele, a kanadaiak 44 százaléka, az olaszok 20 százaléka áttérne a főzésre.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 4. 14:37
Egy intézkedés következtében 6 településen válik elérhetetlenné a nemrég a 4iG által felvásárolt szo...
Bankmonitor  |  2022. október 4. 11:05
Ha mérsékelten is, de már látszik a hevesen emelked hitelkamatok hatása a hitelpiaci keresleten. Enn...
Kiszámoló  |  2022. október 4. 10:59
Ha rendelni akarsz valamit az Aliexpressrl és valamiért európai raktárból szeretnéd megvenni, példáu...
Holdblog  |  2022. október 4. 05:01
A geopolitikai fordulatok viharaiban szinte már megfeledkeztünk arról, hogy alig több mint egy éve m...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 4. kedd
Ferenc
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?