Autó, étterem, házi kedvenc: te min spórolnál?

2009. július 30. 14:02

Az ING Direct nemzetközi felmérése szerint az amerikaiak közel fele a hitelkártyájától válna meg először, ha valamin spórolnia kellene, és az autóját tenné le utoljára, de házi kedvenceikhez is nagyon ragaszkodnak a tengerentúliak.

Az ING Direct egy nemzetközi piackutató céggel, a TNS-sel együttműködve felmérést készített az USA-ban, és nyolc egyéb országban arról, hogy a gazdasági válság milyen hatást gyakorol az emberek hétköznapi életére, és anyagi helyzetéről alkotott képére.

Az eredmények alapján az amerikaiak talán a legpesszimistábbak, ami a nyugdíjba vonulásuk céldátumát illeti, ugyanis szerintük legalább 10 évvel többet kell dolgozniuk az eredetileg tervezettnél, hogy fenn tudják tartani megszokott életszínvonalukat. Ugyanakkor mégis ők ragaszkodnak leginkább bizonyos luxusjavakhoz, mint például az autójuk, vagy a kedvenc kis háziállatuk.

Minden harmadik amerikai úgy véli, hogy a válság okozta stressz sokat rontott párkapcsolatán, házasságán, szemben Németországgal, ahol csupán a megkérdezettek 12 százaléka gondolja így. A franciák is jobban vigyáztak szerelmi életükre, náluk csak 24 százalék, a kanadaiaknál 23 százalék érezte család-rombolónak a válságot.

Arkadi Kuhlmann, az ING Direct USA elnöke azonban úgy véli, a válságnak vannak hosszú távú előnyei is, nevezetesen az emberek megtanulnak ismét spórolni, takarékoskodni, és a nehezebb időkre pénzt félretenni. Kis szerencsével pedig ezt a jó szokást a válság elültével is megőrzik majd.

Általában az emberek megegyeztek abban, hogy az élelmiszer az utolsó dolog, amin spórolnának - legalábbis minden országban szerepelt abban a hármas felsorolásban, hogy mit vonnának meg maguktól legutoljára, ha pénzt kellene megtakarítaniuk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az amerikaiak harminc százaléka az autóját említette az első helyen, csakúgy mint a britek, az olaszoknak azonban csak 14 százaléka, a spanyoloknak 18 százaléka szereti csak ennyire kocsiját.

Hogy mégis min spórolnának akkor a legtöbben? Sokan például úgy gondolják, hogy az otthon készített ételeken is meg lehet takarítani kisebb-nagyobb összeget, így az amerikaiak több mint fele, a kanadaiak 44 százaléka, az olaszok 20 százaléka áttérne a főzésre.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 19:19
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem