Még több tipp a sóher spórolóknak!

2009. június 19. 12:02

Múlt héten megjelent cikkünkben 10 spórolási tippet adtunk azoknak, akik akár kínos pillanatokat is megkockáztatnak barátok, ismerősök, vagy vadidegenek előtt, ha ezzel némi pénzt is meg tudnak takarítani. Persze az élelmesség nem feltétlenül szégyen. Most újabb 10 tippel állunk elő, melyek között már olvasóink ötletei is szerepelnek.

11. Telefonálj akkor, mikor tudod, hogy a hívott fél úgysem veszi fel. Ha szerencséd van, úgyis visszahív.

12. Kisebb ruhadarabokat ki tudsz mosni zuhanyzás közben is, ezzel sok vizet megspórolsz.

13. A borotva, illetve penge árán is spórolhatnak a férfiak, ha a mindennapi borotválkozás helyett meghagynak egy kis borostát, szakállat. Sokak szerint ez most úgyis divatos.

14. Csinálj házi összejövetelt magadnál, ahova mindenki maga hozza az enni-, innivalót. Ezzel ingyen megúszol egy vacsorát, és kis szerencsével még másnapra is marad némi betevő.

15. Próbálj minél ritkában bevásárolni járni, és egyél meg mindent, amit a hűtődben találsz.

16. Drága fitness-bérletek vásárlása helyett sportolj inkább otthon. A tv nézés közben végzett felülések, fekvőtámaszok, súlyemelések nem kerülnek semmibe.

17. Biztos, hogy szükséged van otthon is internetre? Ha a munkahelyeden, a városi könyvtárban, vagy valamelyik barátodnál is meg tudod nézni az e-mailjeidet, és nincs feltétlenül szükséged otthon is internetre, felesleges előfizetned rá.

18. Ha nem muszáj, ne olvass lámpánál, inkább csak napközben, természetes fénynél. Esténként csak a legszükségesebb helyeket világítsd meg a lakásban, nem kell fényárban úsznia minden helyiségnek.

Még több sóher spórolós tanács:10 tipp: így spórolnak az igazán sóherek!

Két tipp egy kedves olvasótól:
19. A gyufaszálat amivel a gázt meggyújtod, nem dobb el, mert míg ég a láng újra meg újra meg lehet gyújtani vele a következő gázlángot.

20. Az esti fürdővizet szintén pazarlás a kádból leengedni, hiszen másnap többszöri wc-leöntéshez elegendő, csak egy vödör kell hozzá.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?