Min ne spórolj válság idején?

Pénzcentrum
2009. június 23. 10:32

A gazdasági válság miatt idén nyáron valószínűleg kevesebben utaznak majd külföldre, akik pedig elhagyják az ország területét, a legtöbb esetben közelebbi úticélt és rövidebb időtartamú nyaralást választanak. A Groupama Garancia Biztosító fontosnak tartja, hogy a válság idején kiemelt figyelmet kapjon az ügyfelek kényelme. Biztosítani kell számukra, hogy minél több helyen, kedvező feltételekkel köthessék meg utasbiztosításukat, hiszen most még fontosabb, hogy senki se induljon nyaralni utasbiztosítás megkötése nélkül.

Nyugat-Európában a külföldre utazók több mint 70 százaléka köt utasbiztosítást, Magyarországon ez az arány évek óta 35 százalék körül mozog. Sajnos az utazásukat egyénileg szervező ügyfelekben még mindig nem tudatosul eléggé, gyakran egyszerűen csak elfelejtik, hogy egy utasbiztosítás megkötésével, napi néhány száz forintos díj ellenében a biztosító több millió forintos kockázatot vállal át. Természetes, hogy alapvetően mindenki azt feltételezi, hogy külföldi útja kellemes és zavartalan lesz, de sajnos időnként mégis rászorulhatnak a segítségre. Kevesen tudják, hogy az Európai Egészségkártya az EU fogadó államának polgáraival egyenlő jogokat biztosít számunkra, azaz csak a helyi TB-vel szerződött szolgáltatók fogadják el. Az orvosi vizsgálatok és gyógyszerek árából önrész terheli a beteget, ami gyakran magasabb, mint a teljes körű utasbiztosítás napi díja! Vannak akik a - gyakran csak csekély összegű fedezetet nyújtó - bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításra számítanak, és csak külföldön döbbennek rá az orvosi ellátás költségeinek nagyságára. Ráadásul külföldön nemcsak anyagi jellegű gondjaik támadhatnak: idegen (nyelvi) környezetben nehézséget okozhat például orvosok, kórházak, szerelők, autómentők megtalálása, a betegszállítás vagy az idő előtti hazautazás megszervezése. Az ügyfelek tájékoztatása ezért továbbra is jelentős feladat - hangsúlyozza Karsai Márta, a Groupama Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

A Groupama Garancia Biztosító utasbiztosítását számos csatornán keresztül kínálja: saját üzletkötői hálózatán és - online kötés esetén - honlapján kívül az OTP Bank fiókjaiban, az OTP Direkt szerződéssel rendelkezők számára telefonon, utazási irodákban, illetve immár egy éve az OTP bankjegy-automatáknál is. Ez utóbbi lehetőség nemcsak kényelmes szerződéskötést tesz lehetővé - hiszen egyszeri regisztráció után bármikor, akár az országhatár előtti utolsó automatán is egy perc alatt megköthető a szerződés bármely bank által kibocsátott PIN-kódos kártyával -, hanem a 20% kedvezmény miatt kifizetődő is. A tranzakció bankkártyával történő vásárlásnak számít, ezért azt nem terheli tranzakciós díj sem. Az utasbiztosítás kötésére az OTP Bank több mint 1400 bankjegy-automatája ad lehetőséget, ezek listája a www.otpbank.hu weboldalon tekinthető meg.

"Bízom benne, hogy mivel az ügyfeleknek egyre több helyen nyílik alkalmuk kedvező feltételekkel utasbiztosítást kötni, egyre kisebb lesz azok aránya, akik biztosítási védelem nélkül indulnak akár csak egynapos külföldi útjukra is!" - mondta el Karsai Márta főosztályvezető.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Holdblog  |  2024. április 24. 15:40
Minden múltból nézve egy csoda az EU-tagság és a közös piac. Ahogy Vakmajom írja: Mennyi fantasztiku...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 21:11
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem