12 °C Budapest

Min ne spórolj válság idején?

Pénzcentrum
2009. június 23. 10:32

A gazdasági válság miatt idén nyáron valószínűleg kevesebben utaznak majd külföldre, akik pedig elhagyják az ország területét, a legtöbb esetben közelebbi úticélt és rövidebb időtartamú nyaralást választanak. A Groupama Garancia Biztosító fontosnak tartja, hogy a válság idején kiemelt figyelmet kapjon az ügyfelek kényelme. Biztosítani kell számukra, hogy minél több helyen, kedvező feltételekkel köthessék meg utasbiztosításukat, hiszen most még fontosabb, hogy senki se induljon nyaralni utasbiztosítás megkötése nélkül.

Nyugat-Európában a külföldre utazók több mint 70 százaléka köt utasbiztosítást, Magyarországon ez az arány évek óta 35 százalék körül mozog. Sajnos az utazásukat egyénileg szervező ügyfelekben még mindig nem tudatosul eléggé, gyakran egyszerűen csak elfelejtik, hogy egy utasbiztosítás megkötésével, napi néhány száz forintos díj ellenében a biztosító több millió forintos kockázatot vállal át. Természetes, hogy alapvetően mindenki azt feltételezi, hogy külföldi útja kellemes és zavartalan lesz, de sajnos időnként mégis rászorulhatnak a segítségre. Kevesen tudják, hogy az Európai Egészségkártya az EU fogadó államának polgáraival egyenlő jogokat biztosít számunkra, azaz csak a helyi TB-vel szerződött szolgáltatók fogadják el. Az orvosi vizsgálatok és gyógyszerek árából önrész terheli a beteget, ami gyakran magasabb, mint a teljes körű utasbiztosítás napi díja! Vannak akik a - gyakran csak csekély összegű fedezetet nyújtó - bankkártyákhoz kapcsolódó biztosításra számítanak, és csak külföldön döbbennek rá az orvosi ellátás költségeinek nagyságára. Ráadásul külföldön nemcsak anyagi jellegű gondjaik támadhatnak: idegen (nyelvi) környezetben nehézséget okozhat például orvosok, kórházak, szerelők, autómentők megtalálása, a betegszállítás vagy az idő előtti hazautazás megszervezése. Az ügyfelek tájékoztatása ezért továbbra is jelentős feladat - hangsúlyozza Karsai Márta, a Groupama Garancia Biztosító Nemzetközi Biztosítási Főosztályának vezetője.

A Groupama Garancia Biztosító utasbiztosítását számos csatornán keresztül kínálja: saját üzletkötői hálózatán és - online kötés esetén - honlapján kívül az OTP Bank fiókjaiban, az OTP Direkt szerződéssel rendelkezők számára telefonon, utazási irodákban, illetve immár egy éve az OTP bankjegy-automatáknál is. Ez utóbbi lehetőség nemcsak kényelmes szerződéskötést tesz lehetővé - hiszen egyszeri regisztráció után bármikor, akár az országhatár előtti utolsó automatán is egy perc alatt megköthető a szerződés bármely bank által kibocsátott PIN-kódos kártyával -, hanem a 20% kedvezmény miatt kifizetődő is. A tranzakció bankkártyával történő vásárlásnak számít, ezért azt nem terheli tranzakciós díj sem. Az utasbiztosítás kötésére az OTP Bank több mint 1400 bankjegy-automatája ad lehetőséget, ezek listája a www.otpbank.hu weboldalon tekinthető meg.

"Bízom benne, hogy mivel az ügyfeleknek egyre több helyen nyílik alkalmuk kedvező feltételekkel utasbiztosítást kötni, egyre kisebb lesz azok aránya, akik biztosítási védelem nélkül indulnak akár csak egynapos külföldi útjukra is!" - mondta el Karsai Márta főosztályvezető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Hold Podcast
2022. szeptember 15. 17:37
MEDIA1  |  2022. szeptember 25. 18:05
A népszer szerkeszt-riporter közel hat év után döntött így.
Holdblog  |  2022. szeptember 25. 11:50
Archívumunkból (2017) Amikor 25 évvel ezeltt a kis Hajdú-Bihar megyei város melletti tanyánkon megsz...
Kiszámoló  |  2022. szeptember 22. 17:18
A Lidl Plusz alkalmazásnak nincs túl sok értelme, de van egy funkciója, ami miatt szeretem használni...
Bankmonitor  |  2022. szeptember 22. 13:34
A magyarok többsége 2022. második negyedévében már végig fix kamatozású lakáshitelt igényelt: az érd...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 25. 16:07