Egérgyilkos ajánlatok! Téged mivel kábítanak a bankok?

Pénzcentrum
2009. július 29. 06:20

Hová rejtették a lakáshiteleket? A hazai pénzintézetek a televíziós és az egyéb médiákban futó reklámok mellett komoly hangsúlyt helyeznek arra, hogy az érdeklődők a bank honlapján is könnyen megtalálják a legjobb ajánlatokat.

A lakáshitel dömpinget a válság elsodorta, nézzük, hogy napjainkban mivel csábítanak minket a bankok. A pénzintézetek között akad olyan, melynek honlapját havonta több millió látogató tekinti meg, az Allianz pedig az oldalletöltés tekintetében igazi egérgyilkosnak bizonyult.

Megújult az OTP Bank honlapja

Az OTP Bank kommunikációs szakértője kérdésünkre elmondta, hogy havonta átlagosan 2,9-3 millió egyedi látogató tekinti meg a bank honlapját, akik összesen mintegy 8 millió oldalletöltést generálnak.

Hogy bánnak a bankok a nyugdíjasokkal? A válasz megérkezett

Az új honlap egyértelműen rendezettebbnek tűnik, a látogató azonnal szembesül a bank kiemelt ajánlataival. A bankszámla és a megtakarítási konstrukciók árnyékában azonban az OTP-nél is elvesznek a lakáshitelek. Mint általában a bankok, a legnagyobb magyar pénzintézet is a forrásgyűjtésre helyez nagyobb hangsúlyt az utóbbi időben.

CIB Bank: egyszer már kritizáltuk

A CIB Bank honlapján a "Magánszemélyek" alatt található "Akciók" menüpont alatt találkozhatunk a kiemelt ajánlatokkal. Korábban már kritikával illettük a bankot, hogy augusztus közeledtével nem a legtalálóbb a CIB Tavaszi Forint Betét és a CIB Tavaszi Euró Betét megnevezés, a hirdetmény szerint azonban az akciók még tartanak és visszavonásig érvényesek.

Kamatháború a bankokban: bakot lőtt az éllovas!

A bank tájékoztatása szerint a www.cib.hu látogatottsági statisztikája június hónapban a következőképpen alakult. A látogatók száma 416 159 fő, akik összesen 1 310 401 alkalommal tették tiszteletüket a honlapon és 4 040 819 oldalletöltést hajtottak végre.

AXA Bank: egyszerűen sikeres

Az AXA Bank nem bonyolította túl a nyitóoldalt, a menürendszer alatt a két fő termék (a VIP betétszámla és a Kamathozó betétszámla) található, valamint megtudhatjuk, hogy mitől biztonságos a bank. A menürendszeren keresztül minden egyéb fontos információt könnyen megtalálhatnak az odalátogatók.

AXA VIP Betétszáma: 14,09 % EBKM lekötés nélkül

Az AXA Bank képviselője elmondta, hogy a banknak átlagosan napi 15 ezer látogatója volt és naponta átlagosan körülbelül 35-40 ezer oldalletöltés történt. A legnépszerűbbnek a főoldal, az iBanq oldalai és a VIP betétszámla oldalai bizonyultak.

K&H Bank: negyedmillió látogató

A K&H Bank által szolgáltatott adatok szerint 2009 júniusában 254 ezer látogató tekintette meg a bank honlapját, ahol összesen valamivel több, mint 2 millió oldalletöltést hajtottak végre. A júliusi adatok egyelőre még nem állnak rendelkezésre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A főoldalon lefelé görgetve találkozhatunk a K&H nagyon nagy betéttel, a K&H háromszor fizető alappal, a K&H biztos takarékszámlával. A hiteleket ők sem reklámozzák a főoldalon, de a "Termékek és szolgáltatások"-ra kattintva ezek a termékek is könnyen megtalálhatóak.
MKB Bank: szolid, visszafogott, elegáns

Az MKB Bank honlapját júniusban 187 811 egyedi látogató tekintette meg, akik összesen 1 136 973 oldalletöltést hajtottak végre, a július 1-e és 27-e közötti időszakban eddig 169 789 egyedi látogató volt és 995 469 oldalmegtekintés történt.

Kevesen gondolnák: van, amiben egyedülálló a magyar bankszektor

A lakossági szolgáltatások alatt megismerkedhetünk a Hozamtrióval, az MKB Pénztárakkal, a tőke- és hozamvédett származtatott alapokkal, a MasterCard akcióval, a 3 és 6 hónapos lekötésekkel és a bank elektronikus szolgáltatásaival.

Allianz Bank: a klikkvadász

Az Allianz-csoport egységes internetes-felületet használ, amely nem szervezeti egységek, hanem szolgáltatások szerint épül fel. Ennek megfelelően az Allianz Banknak külön weboldala nincs, a fogyasztói információk az alábbi honlapon érhetőek el: www.allianz.hu.

A weboldal júniusi látogatóink száma 145 504, júliusi látogatóinak száma 2009. július 27-ig 125 057 fő volt. Június hónapban a látogatók 15 millió oldalt, 2009. július 27-ig 13 millió oldalt töltöttek le.

Tartunk az augusztustól - Nyakunkba vesszük a világot

A "Miben segíthetünk?" boxban tájékozódhatunk a hitelekről, információkat kaphatunk a bankszámla és bankkártya termékekről, megismerhetjük a banki kondíciós listákat, a nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket és az egyéb megtakarításokat és befektetéseket.
FHB Bank: hitel-kalkulátor a főoldalon

A bank honlapját 2009 júniusában 41 883 egyedi látogató 84 571 alkalommal tekintette meg, ami 7,49 %-os emelkedésnek felel meg. Ebben a hónapban július 26-ig bezárólag 31 672 látogató 62 978 látogatását mérték.

Közüzemi díjak is kifizethetők mobiltelefonnal

A főoldalon találkozhatunk a vállalatok számára kínált megtakarításokkal, egy hitel-kalkulátorral, az FHB Időskori Program részleteivel és a nyári hitelakcióval.

UniCredit, Raiffeisen, Erste, Citibank, Budapest Bank

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm