7 °C Budapest

Leépít a Raiffeisen: nem cáfol a vezérigazgató

Pénzcentrum
2009. július 28. 08:47

A korábbi, 315 fős leépítés után újabb 10-12 %-os, mintegy 400 dolgozót érintő karcsúsítást tervez a Raiffeisen Bank. Felcsuti Péter vezérigazgató levelében arról számolt be, hogy a bank által tényként kezelt újabb leépítést nem tudja cáfolni.

Felcsuti szerint a fiókhálózat arányos szűkítésével, valamint belső szervezeti átalakításokkal jár együtt a leépítés. A bank a korábbi költségracionalizálás során lényegében saját szervezetébe olvasztotta a lízingcégét, emellett pedig elsősorban a back-office területen és a vezetői szinteken történt változtatás. Számos fiókvezetőtől megváltak, több egységet ma közösen vezet egy fiókvezető. A bank állítólag gáláns csomagot állított össze a korábban elküldött munkatársaknak.

A mostani újabb elbocsátást a tervek szerint az év végéig bonyolítanák le, ám a részletek egyelőre nem ismertek. A piacon elterjedt nézet szerint a költségtakarékosság melletti másik érv - a tulajdonos Raiffeisen Zentralbank döntése értelmében - a korábban az egyik legdinamikusabban növekvő hitelintézet a forrásmegvonás miatt üzleti tevékenységének drasztikus visszafogására kényszerült az elmúlt hónapokban.

Messze még a banki hitelportfóliók romlásának vége - mondta Felcsuti Péter vezérigazgató. A Magyar Bankszövetség elnökeként nyilatkozó szakember szerint a jelenleg 5 %-os jelzáloghitel-bedőlési, illetve 15 %-os fedezetlenhitel-bedőlési mutatók a jövőben tovább emelkednek. Felcsuti szerint a devizahitelek állománya továbbra is kezelhető, hiszen az országban jelen lévő pénzintézetek többsége megfelelő forráshoz jut anyabankjain keresztül, ám a teljes hitelállomány nagysága aggodalomra adhat okot. A korábbi 20 % körüli profitbővülési ütem immár történelem, a következő évek a szerkezeti átalakításokról, majd azt követően 10-15 %-os növekedésről szólhatnak.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem