25 °C Budapest

Leépít a Raiffeisen: nem cáfol a vezérigazgató

Pénzcentrum
2009. július 28. 08:47

A korábbi, 315 fős leépítés után újabb 10-12 %-os, mintegy 400 dolgozót érintő karcsúsítást tervez a Raiffeisen Bank. Felcsuti Péter vezérigazgató levelében arról számolt be, hogy a bank által tényként kezelt újabb leépítést nem tudja cáfolni.

Felcsuti szerint a fiókhálózat arányos szűkítésével, valamint belső szervezeti átalakításokkal jár együtt a leépítés. A bank a korábbi költségracionalizálás során lényegében saját szervezetébe olvasztotta a lízingcégét, emellett pedig elsősorban a back-office területen és a vezetői szinteken történt változtatás. Számos fiókvezetőtől megváltak, több egységet ma közösen vezet egy fiókvezető. A bank állítólag gáláns csomagot állított össze a korábban elküldött munkatársaknak.

A mostani újabb elbocsátást a tervek szerint az év végéig bonyolítanák le, ám a részletek egyelőre nem ismertek. A piacon elterjedt nézet szerint a költségtakarékosság melletti másik érv - a tulajdonos Raiffeisen Zentralbank döntése értelmében - a korábban az egyik legdinamikusabban növekvő hitelintézet a forrásmegvonás miatt üzleti tevékenységének drasztikus visszafogására kényszerült az elmúlt hónapokban.

Messze még a banki hitelportfóliók romlásának vége - mondta Felcsuti Péter vezérigazgató. A Magyar Bankszövetség elnökeként nyilatkozó szakember szerint a jelenleg 5 %-os jelzáloghitel-bedőlési, illetve 15 %-os fedezetlenhitel-bedőlési mutatók a jövőben tovább emelkednek. Felcsuti szerint a devizahitelek állománya továbbra is kezelhető, hiszen az országban jelen lévő pénzintézetek többsége megfelelő forráshoz jut anyabankjain keresztül, ám a teljes hitelállomány nagysága aggodalomra adhat okot. A korábbi 20 % körüli profitbővülési ütem immár történelem, a következő évek a szerkezeti átalakításokról, majd azt követően 10-15 %-os növekedésről szólhatnak.

HR BLOGGER
legacykft  |  2021.09.24 18:55
Egyből azzal kezdeném, hogy kiegészítem a címet, mert nem csak idézetekre, hanem szakmai mondásokra...
hrbonbon  |  2021.09.23 11:34
“You come home, make some coffee, sit down in your armchair and all around there’s silence. Everyone...
perfekt  |  2021.09.22 15:08
Egy kis közvélemény kutatás alapján kaptam olyan választ, hogy a TT index a testtömeg indexet jelzi,...
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?