13 °C Budapest

Jól megy a lízing a kelet-közép-európai térségben

Pénzcentrum
2007. március 5. 09:00

Tanguy van de Werve, az európai lízingszövetség, a Leaseurope főtitkára szerint az európai lízingpiac tovább bővült a 2005. évi rekordévet követően, azonban pontos adatokat egyelőre nem közölt - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 2006-os féléves számok szerint a volumen 133,7 milliárd eurót tett ki, amely 12 százalékkal bizonyult többnek az előző év azonos időszakához képest. A növekedés motorja tavaly is a kelet-közép-európai térség volt, 20 százalék feletti ugrást könyvelhetett el az első fél év alapján többek között a cseh, a lengyel, a szlovák és a szlovén piac.

Éppen emiatt is megy keletebbre a Leaseurope, idén Lettországot vette fel a tagok közé, az elmúlt évek során pedig Bosznia-Hercegovinával, Szerbiával és Montenegróval, Ukrajnával és Oroszországgal bővültek.

A főtitkár szerint Európa legnagyobb lízingpiacai, Olaszország, Franciaország és Németország már magukhoz tértek, azonban Nagy-Britanniában stagnálásra lehet számítani. A piac pedig egyre koncentráltabbá vált, a piaci szereplők igyekeznek egyre komplexebb szolgáltatásokat nyújtani.

A főtitkár szerint azonban annak ellenére, hogy a lízing egyre népszerűbb finanszírozási forma, a kis- és középvállalkozások finanszírozása még nem kap kellően nagy szerepet a piaci szereplők körében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?