15 °C Budapest

Ha nem fizetsz sem veszik vissza az autót?

Pénzcentrum
2007. február 13. 08:30

A korábbinál lényegesen kevesebb járművet szeretnének visszavenni bajbajutott adósaiktól az autófinanszírozók, sokkal inkább igyekeznek mindkét fél számára elfogadható megoldást találni. A kiútkeresés nem véletlen, a visszavett gépkocsik száma ugyanis töretlen növekedést mutat, az autófinanszírozás pedig mára egyenesen a hitelezés legkockázatosabb területévé nőtte ki magát.

A finanszírozók érthető okokból nem szeretnék visszavenni az autókat, ha nem feltétlenül muszáj, ezeket a legtöbbször nem éppen megkímélt járgányokat ugyanis gyakran két-három hónapig próbálják értékesíteni, mire sikerül megszabadulni tőlük. A legtöbb cég az online és offline aukciók eszközével egyaránt él.

Probléma esetén a Világgazdaság által megkérdezett piaci szereplők többsége a futamidő meghosszabbítását, esetleg a törlesztő-részletek átütemezését ajánlja fel, a Raiffeisen Lízingnél azonban úgy vélik, hogy a legnagyobb problémát a rosszhiszemű hitelfelvevők és a valósnál értékesebbnek feltüntetett autók jelentik. Éppen ezért igyekeznek minél hamarabb, SMS-ben vagy telefonon megtudni, hogy van-e remény egy adott esetben a behajtásra, vagy vissza kell venni a járművet.

Az MKB-Euroleasing a problémák kezelésére áthidaló megoldásokat dolgozott ki: meghosszabbíthatják a fizetési haladékot, átütemezhetik a hitelt, de van lehetőség pluszfedezet, illetve kezes bevonására is.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem