2 °C Budapest

Használt lakás is lízingelhető az Erste Banknál

Pénzcentrum
2007. február 5. 10:44

Bővítette termékkínálatát 2007. január 17-től az Erste Ingatlanlízing Zrt.: immár használt lakások megszerzéséhez is igénybe vehetik az ügyfelek ezt a kedvező finanszírozási formát, sőt már nem csak devizabelföldi, hanem devizakülföldi magánszemélyeket is finanszíroznak. A társaság új vezérigazgatójának Várkonyi Csabát nevezték ki, aki korábban az Erste Bank vállalati üzletágának termékfejlesztési igazgatója volt.

Az Erste Ingatlanlízing Zrt. tavaly júliusban lépett be az ingatlanlízing piacra, ahol először új lakásokra kínált nyíltvégű pénzügyi lízinget devizabelföldi magánszemélyek részére. A társaság idén tovább bővítette kínálatát és immár használt lakások is lízingelhetők zártvégű pénzügyi lízing formában, nagyon kedvező feltételek mellett. Jövedelem alapon az ingatlan értékének akár 100, fedezet alapon akár 80 százalékáig vehető igénybe ez a finanszírozási forma. A jövedelem alapú konstrukciónál megfelelő jövedelem, míg fedezet alapon a mindenkori minimálbér igazolása szükséges. Tisztán fedezet alapon, azaz munkaviszony és jövedelem igazolása nélkül a lakás értékének 60 százaléka finanszírozható. A fedezet és tisztán fedezet alapú termékek januártól már devizakülföldi magánszemélyek részére is elérhetők.

További újdonság, hogy a lízing során bevont kiegészítő fedezet lehet haszonélvezeti vagy jelzálog joggal terhelt (például banki, lakás-takarékpénztári vagy állami jelzálogjog, munkáltatói kölcsön), bár ebben az esetben a kiegészítő fedezetet a terheléssel csökkentett értéken veszik csak figyelembe. Kizárólag új lakás vásárlásakor lehetőség van a lakáshoz tartozó garázs, garázshely vagy tároló finanszírozására is.

Várkonyi Csaba bejelentette: az Erste Ingatlanlízing csökkentette a deviza alapú lízing kamatait, így svájci frank alapon 6,49 százalékos, míg euró alapon 7,99 százalékos kamatlábbal vehető igénybe a társaságnál a lízing. Ez a nyílt végű pénzügyi lízinghez kapcsolódó kamatmentes ÁFA-finanszírozást is figyelembe véve az egyik legkedvezőbb ajánlat jelenleg a piacon. A folyamatban lévő termékfejlesztéssel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta: 2007-ben a meglévő konstrukciók feltételeinek további javítását, valamint a gazdasági társaságok részére új lakás- és üzlethelyiség lízing termék kidolgozását tervezik.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?