13 °C Budapest

Kipukkant a lufi

Pénzcentrum
2006. augusztus 15. 16:00

A nagy dirrel-durral beharangozott babakötvény mégsem akkora segítség mint azt várták. Az újszülöttek csupán harmada, veheti igénybe a babakötvény mellé a főváros által felajánlott húszezer forintot.

A nagy dirrel-durral beharangozott babakötvény mégsem akkora segítség mint azt várták. Az újszülöttek csupán harmada, veheti igénybe a babakötvény mellé a főváros által felajánlott húszezer forintot - írja a Magyar Nemzet.

Mintegy 18 ezer budapesti újszülöttből 6-8 ezerre tehető azok száma , akik jogosultak a babakötvény mellé járó húszezer forintra. A főpolgármester által beharangozott kornányzati juttatásra csak a szociálisan rászorultak jogosultak.

Mint később kiderült, a kiegészítő juttatás csak azoknak jár, akik gyermeknevelési támogatást is kapnak, vagyis a 820 ezer budapesti háztartásnak csak 5 százalékát érinti az ötlet.

Demszky Gábor még az év elején kiemelte, hogy a körülbelül 15 ezer újszülött mintegy kétharmada kapja majd meg a támogatást. A gyakorlatban viszont csak minden harmadik gyermek jogosult a kiegészítésre.

Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?