32 °C Budapest

A gondoskodó bank

Pénzcentrum
2006. február 10. 12:31

Az MKB Bank az elsők között csatlakozott a babakötvény programhoz, amelyet hosszú távú, átgondolt befektetési projektnek tekint. MKB Gondoskodó szolgáltatáscsomag elnevezéssel olyan megoldást hívott életre, amellyel nemcsak a törvényben meghatározott összegek kezelésében kíván a szülők partnere lenni, hanem folyamatos megtakarításokkal, és tudatos befektetésekkel kívánja biztosítani a megszülető új generáció jövőjét. A törvényben meghatározott összegek befizetésére és kezelésére nyújtott Start bankszámla mellett, a további befizetések kezelése céljából ajánlja az MKB Gondoskodó bankszámlát. Mindkét számlára azonos, kiemelkedő kamatot fizet a Bank.

 
Az MKB Bankról közismert, hogy több mint 10 éve kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre (Például: együttműködés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal, a Pető Intézettel, karácsonyi gyermekrajz pályázat, Student-program). Ezért is tartotta fontosnak, hogy elsők között csatlakozzon a kormány által 2006. január elsején bevezetett babakötvény programhoz. Az MKB Gondoskodó szolgáltatáscsomag segítségével a Bank többet kínál az un. Start-számla vezetésénél: további megtakarításra is lehetőséget biztosít, és szakértőként gondoskodik a gyermekek 18 éves koráig a pénzintézetnél elhelyezett összegekről és befektetési módokról.
A teljes körű pénzügyi megoldás egyik eleme a kiemelkedően kedvező kamatozású MKB Start bankszámla, amelyre a kormány által biztosított nyitó 40 ezer forint után minden évben további összegek befizetésére nyílik mód, amelyek után állami támogatás is jár. A számlára bárki (szülők, rokonok, akár a települési önkormányzat is) befizethet, de a törvény maximálja az éves befizetés összegét 120 ezer forintban adómentesen. Az MKB Bank a Start bankszámlát ingyenesen vezeti.
A Start bankszámla tulajdonosa, 18. születésnapján – mint életkezdési támogatást – adómentesen veheti fel a számlán szereplő összeget, amelyből finanszírozhatja tanulmányait, vagy a pénzösszeget felhasználhatja más célra is (pl. lakhatásra, pályakezdésre, gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére).
Az MKB Bank Gondoskodó szolgáltatáscsomagja további előtakarékosságra is ösztönöz: a pénzintézet a szülőkkel együttműködve a Start bankszámla mellé egy másik forint bankszámla nyitását is biztosítja. Az MKB Gondoskodó bankszámlán korlátlan összegű megtakarítás helyezhető el az MKB Start bankszámlával azonos, kiemelkedő kamatkondíciókkal.A számla a magas kamatlábbal előnyösen biztosítja, hogy a többletbefizetések és megtakarítások a gyermek befektetési portfolióját erősítsék.
Az MKB Bank tehát a piaci szereplők között úgy vállal szerepet a babakötvény programban, hogy szakértelme segítségével kiemelkedő kamatot, kedvező számlakezelést, életpálya programot és folyamatos promóciókat, ajándékokat kínál a gondoskodó szülők és a felnövekvő új generáció számára. Az MKB Bank hosszú távú célja, hogy a fiatalokat későbbi életszakaszaikban is pénzügyi tanácsokkal segítse, és gondoskodjon pénzügyi befektetéseik sikerességéről.
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Bankmonitor  |  2022. június 23. 15:45
A fogyasztói szokásaink természetszerűleg alakulnak a megváltozott gazdasági környezethez. A 2022-es...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22