11 °C Budapest

A gondoskodó bank

Pénzcentrum
2006. február 10. 12:31

Az MKB Bank az elsők között csatlakozott a babakötvény programhoz, amelyet hosszú távú, átgondolt befektetési projektnek tekint. MKB Gondoskodó szolgáltatáscsomag elnevezéssel olyan megoldást hívott életre, amellyel nemcsak a törvényben meghatározott összegek kezelésében kíván a szülők partnere lenni, hanem folyamatos megtakarításokkal, és tudatos befektetésekkel kívánja biztosítani a megszülető új generáció jövőjét. A törvényben meghatározott összegek befizetésére és kezelésére nyújtott Start bankszámla mellett, a további befizetések kezelése céljából ajánlja az MKB Gondoskodó bankszámlát. Mindkét számlára azonos, kiemelkedő kamatot fizet a Bank.

 
Az MKB Bankról közismert, hogy több mint 10 éve kiemelt figyelmet fordít a gyermekekre (Például: együttműködés a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal, a Pető Intézettel, karácsonyi gyermekrajz pályázat, Student-program). Ezért is tartotta fontosnak, hogy elsők között csatlakozzon a kormány által 2006. január elsején bevezetett babakötvény programhoz. Az MKB Gondoskodó szolgáltatáscsomag segítségével a Bank többet kínál az un. Start-számla vezetésénél: további megtakarításra is lehetőséget biztosít, és szakértőként gondoskodik a gyermekek 18 éves koráig a pénzintézetnél elhelyezett összegekről és befektetési módokról.
A teljes körű pénzügyi megoldás egyik eleme a kiemelkedően kedvező kamatozású MKB Start bankszámla, amelyre a kormány által biztosított nyitó 40 ezer forint után minden évben további összegek befizetésére nyílik mód, amelyek után állami támogatás is jár. A számlára bárki (szülők, rokonok, akár a települési önkormányzat is) befizethet, de a törvény maximálja az éves befizetés összegét 120 ezer forintban adómentesen. Az MKB Bank a Start bankszámlát ingyenesen vezeti.
A Start bankszámla tulajdonosa, 18. születésnapján – mint életkezdési támogatást – adómentesen veheti fel a számlán szereplő összeget, amelyből finanszírozhatja tanulmányait, vagy a pénzösszeget felhasználhatja más célra is (pl. lakhatásra, pályakezdésre, gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére).
Az MKB Bank Gondoskodó szolgáltatáscsomagja további előtakarékosságra is ösztönöz: a pénzintézet a szülőkkel együttműködve a Start bankszámla mellé egy másik forint bankszámla nyitását is biztosítja. Az MKB Gondoskodó bankszámlán korlátlan összegű megtakarítás helyezhető el az MKB Start bankszámlával azonos, kiemelkedő kamatkondíciókkal.A számla a magas kamatlábbal előnyösen biztosítja, hogy a többletbefizetések és megtakarítások a gyermek befektetési portfolióját erősítsék.
Az MKB Bank tehát a piaci szereplők között úgy vállal szerepet a babakötvény programban, hogy szakértelme segítségével kiemelkedő kamatot, kedvező számlakezelést, életpálya programot és folyamatos promóciókat, ajándékokat kínál a gondoskodó szülők és a felnövekvő új generáció számára. Az MKB Bank hosszú távú célja, hogy a fiatalokat későbbi életszakaszaikban is pénzügyi tanácsokkal segítse, és gondoskodjon pénzügyi befektetéseik sikerességéről.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?