16 °C Budapest

50 milliót kérnek a biztosítótól...Megkapják

Pénzcentrum
2006. április 26. 08:41

Az AEGON Magyarországhoz, mint piacvezető lakásbiztosítóhoz a dunai árvízzel kapcsolatban eddig 240 db kárbejelentés érkezett, becsült adatok szerint 50 millió Ft értékben.


Az AEGON Magyarország az elöntött településeken (elsősorban SZOB, Nagymaros, Dömös, Kismaros térségében) a kitelepített biztosítottaik részére azonnal 100eFt gyorselőlegeket utalt, összesen mintegy 2 millió Ft nagyságrendben.

A károk felmérése folyamatos, főleg a nem állandó jelleggel lakott ingatlanok, hétvégi házak, nyaralók esetében nem történt még meg. A mélyebben fekvő településeken, mint Pilismarót, Dömös, illetve Szentendre, Budapest Római part egyes területein még mindig víz, iszap, sár van, és ez akadályozza a kárfelmérést.

Az állandóan lakott lakóépületek esetében a dunai árvízi károk felmérése várhatóan ezen a héten megtörténik.A kárrendezés feltételeinek megteremtődésével az AEGON szakértői azonnal felkeresik az ügyfeleket, akik 3-4 napon belül hozzájuthatnak a kártérítés teljes összegéhez.

Az árvíz leginkább Szob települést sújtotta, ahol az átlagos kárnagyság 1-1,5 mFt volt, 11 ilyen esetet regisztráltak a kárszakértők.Nagymarosnál 5-600 ezer, a többi településen 100-150 ezer forintos átlagkárral lehet számolni. Pilismaróton még áll a víz, az előzetes jelentések alapján itt is kb. 5-600 ezerre tehető majd az átlagos kárérték.

Az AEGON Magyarország szakértői még további kárbejelentésekkel számolnak, hiszen tapasztalataik szerint a károsultak ilyenkor még elsősorban az értékmentéssel, kármegelőzéssel vannak elfoglalva, és csak később jelentik be a kárukat. Az AEGON Magyarország kifejezetten kéri is ügyfeleit, hogy ne várják meg az esetleges szemlét, amint lehet, kezdjenek hozzá a károk elhárításához, hiszen a megőrzött törmelékeket, sérült anyagokat, sőt fényképfelvételt is elfogadnak a kárfelvétel alapjául.

A tiszai árvízi védekezéshez kapcsolódóan az AEGON Magyarország 10 millió forintos kitelepítési gyorssegéllyel könnyíti meg ügyfelei számára a költözést. Ez az összeg nem az árvíz károk helyreállítását, hanem a kitelepítéssel kapcsolatos költségek kiegyenlítését szolgálja. Az erre jogosultak 30-40%-a vette föl eddig a gyorssegélyt. Az AEGON Magyarország ezúton is kéri érintett ügyfeleit, hogy a kunszentmártoni vagy a csongrádi polgármesteri hivatalban jelentkezzenek, hogy átvehessék a nekik járó összeget.

Az AEGON Magyarország számos új megoldást alkalmaz annak érdekében, hogy rendkívül nagy ügyfélkörét minél egyszerűbben és gyorsabban kiszolgálja. Az elmúlt évben bevezette Lakásdoktor szolgáltatását, amelynek keretében az ügyfelek kivitelezőt, mestert kérhetnek, aki teljes körűen elvégzi a felújítási munkálatokat. Ilyenkor az ügyfeleket semmilyen készpénz kifizetés nem terheli, a biztosító közvetlenül a szolgáltatóval számol el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A kárbejelentés módja szintén sokat egyszerűsödött, az elmúlt évben a lakáskárok mintegy 20 százalékát telefonon, szemle nélkül rendezte a biztosító.

Egy független piackutató cég (KINET Kft.) elmúlt évben végzett felmérése szerint az ügyfelek egyértelműen az AEGON Magyarország lakásbiztosítási és assistance szolgáltatását ítélték a legjobbnak.

Az AEGON Magyarország 2006. márciusában bevezetett új "all-risk" terméke az ügyfelek igényeit szem előtt tartva az árvíz vonatkozásában is teljesen új megközelítést alkalmaz. Amíg a magyar biztosítók csak abban az esetben fizetnek árvízzel kapcsolatos károkra, ha gátszakadás történik, addig az AEGON Globál minden, az árvízzel kapcsolatos káreseményre fizet (átszivárgás, buzgár, magas árvízi vízállás miatti talajvízszint emelkedés).

Egy biztosítótól természetes elvárás, hogy a lehető legrugalmasabban járjon el a károk felmérésében. Az AEGON Magyarország ezen túlmenően kötelességének érzi, hogy további segítséget adjon a károk helyreállításához. A biztosító 10 millió forintot adományozott az Országos Katasztrófavédelemnek, amely ahhoz a védelmi munkához nyújt segítséget, amely egyéb forrásokból kivitelezhetetlen volna

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 08:35
Négy epizód készül az olimpiai, Európa-bajnoki és világbajnoki címet is megszerző profi magyar boksz...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem