2 °C Budapest

Megérkezett az újabb segítség

Pénzcentrum
2006. április 25. 16:32

295 csépai, szelevényi és tiszasasi árvízveszély miatt kiköltöztetett család számára indított 50 ezer forintos kárelőlegeket gyorssegélyként az Allianz Hungária Biztosító, összesen mintegy 15 millió forint értékben.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


Különböző befogadó helyekre érkező családokról lévén szó, a pénz eljuttatása nem egyszerű feladat. A társaság szakemberei felvették a kapcsolatot mind a kiköltöztető, mind a befogadó falvak önkormányzataival, és listákat kaptak arról, hogy az érintett családokat mely településeken helyezték el. Ezt követték a postahivatalokkal való egyeztetések, melynek eredményeként az érintett ügyfelek a befogadó településeken is gyorsan hozzájuthatnak a pénzhez, és fedezhetik a rendkívüli helyzetből fakadó költségeiket. A leggyorsabban természetesen a bankszámlával rendelkezőkhöz érhet el a gyorssegély.

Az Allianz Hungáriának azonban szép számmal vannak olyan ügyfelei is, akik nem a szervezett kitelepítés során, de ugyancsak az árvízveszély miatt kényszerültek arra, hogy elhagyják otthonaikat. Bejelentéseiket minden lehetséges formában várja a társaság: telefonos ügyfélszolgálatán a helyi tarifával hívható 06-40-421-421-es számon vagy az interneten (www.allianz.hu) vagy személyesen a számukra legközelebbi Allianz Hungária fiókban - most éppen a kunszentmártoni az egyik legfoglalkoztatottabb egység.

A csak a Tisza mentén közel háromszáz gyors kárelőleg mellett két nagy folyónk áradása nyomán immár több mint 100 káresetet jelentettek az Allianz Hungária lakossági ügyfelei, a magánemberek, valamint a kisvállalkozók. A kárérték a becslések szerint mintegy 50 millió forint, a kifizetések folyamatosak. Ennek többszöröséről érkezett jelzés a társaság vállalati és mezőgazdasági ügyfeleitől, a kárbecslések itt 250 millió forint környékén mozognak e pillanatban. Mind a Duna, mind a Tisza mentén összpontosítottan dolgoznak a kárrendezők. Ahol az apadás lehetővé teszi, ott a szakemberek azonnal megkezdik a felmérést, a helyreállításhoz pedig soron kívüli előleget is nyújtanak. A következő napokban, hetekben a kárbejelentések további növekedésével számol a hazai piacvezető társaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?