Ártéren olcsóbb a biztosítás

Pénzcentrum
2006. április 19. 14:00

Több hazai biztosító társaság változtatott lakásbiztosítási termékén az elmúlt évek árvizezi nyomán, míg az állami alapból származó segítségnyújtást viszonylag kevesen választották.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Több  hazai biztosító társaság változtatott lakásbiztosítási termékén az elmúlt évek árvizezi nyomán, míg az állami alapból származó segítségnyújtást viszonylag kevesen választották - írja a Világgazdaság.
Az OTP Garancia az idén januárban megemelte a az árvízveszély miatti kiköltözés költségtérítésének összeghatárát 20 ezer forintra a biztosítási díj változatlansága mellett, egyúttal pedig 50 ezerről 100 ezer forintra emelte az árvíz miatt szükségessé vált ideiglenes lakás bérléséből adódó költségtérítést.
Az Aegon az idén márciusban bevezetett új terméke az árvíz vonatkozásában is teljesen új megközelítést alkalmaz. Az Aegon Globál terméke  minden, a házzal kapcsolatos nem szándékos kárt térít, így természetesen az árvízzel kapcsolatos káreseményekre is fizet.
Az Allianz nem régiben bevezetett terméke, az Allianz lakásbiztosítási Program már a közvetlenül az ártéri határon álló ingatlanokra is térít, azonban a az alulról felfelé törő vizekre nem fizet a társaság.

Az ár- vagy hullámtérben álló házakat - amelyeket a biztosítók nem hajlandók védeni - a 2003-ban létrehozott Wesselényi Alap 15 millió forintos kárértékig biztosítja. Az ingatlan tulajdonosának átlagos éves biztosítási díjat kell fizetnie, a többit az állam állja. Ez egy 6 millió forintos ingatlanra nézve évi 12 500 forintos díjat jelent, amely a biztosítók nem ártérben álló ingatlanokat védő termékeihez mérten is olcsónak számít.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?