12 °C Budapest

Hogyan jelentsük be az árvízkárt?

Pénzcentrum
2006. április 3. 19:39

A veszélyeztetett területeken tartózkodó kárszakértők tájékoztatása szerint eddig elsősorban az árterekben keletkeztek elöntéses károk. Kárbejelentés mindezidáig nem történt. Az AEGON szakemberei előre felmérték a veszélyeztetett területeket és vészhelyzet esetén akár településre, illetve utcákra lebontott kész listák állnak a kárszakértők rendelkezésére, amelyek tovább gyorsítják a károk felmérését.

A veszélyeztetett területeken tartózkodó kárszakértők tájékoztatása szerint eddig elsősorban az árterekben keletkeztek elöntéses károk. Kárbejelentés mindezidáig nem történt.Az AEGON szakemberei előre felmérték a veszélyeztetett területeket és vészhelyzet esetén akár településre, illetve utcákra lebontott kész listák állnak a kárszakértők rendelkezésére, amelyek tovább gyorsítják a károk felmérését.
Tekintettel arra, hogy az esetleges árvízkárok felmérése csak az ár levonulása után lehetséges, így a biztosítónál jelenleg elsősorban a kárbejelentések gyorsaságára helyezik a hangsúlyt. A káreseményt a károsult ügyfélnek jelentenie kell a biztosítótársaságnál. Az AEGON Magyarország esetében az ügyfelek ezt bármikor megtehetik a társaság információs vonalán (0640-204-204), illetve akár Interneten is. Fontos tudni, hogy a további károk megelőzése érdekében a károsultak elkezdhetik a kár helyreállítását. A törmelékeket, illetve a károsult anyagokat meg kell őrizni, a biztosító ezeket is elfogadja a kárbejelentés alapjául. Valamint fénykép, videofelvétel alapján is felveszik a kárt.
A biztosító többéves gyakorlata alapján, a helyszínen dolgozó kárszakértők sorra keresik fel az AEGON ügyfeleit függetlenül attól, hogy jelentettek kárt vagy sem. Természetesen ilyen esetekben a társaság kárszakértőket csoportosít át az ország más területeiről, illetve gondoskodik arról, hogy ügyfelei kárelőleget vehessenek fel. Az ügyfelek általában 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítés teljes összegéhez.
Az AEGON Magyarországgal szerződésben álló szolgáltatók is készenlétben vannak és az ár levonulása után - amennyiben az ügyfelek erre igényt tartanak - azonnal hozzá tudnak kezdeni a károk helyreállításához. Ilyenkor az ügyfeleket semmilyen kárkifizetés nem terheli, a biztosító közvetlenül a szolgáltatóval számol el.
Idén az AEGON Magyarország szakemberei elsősorban elöntéses károkra számítanak, megrongálódhat az épületek szerkezete, padozata megsüllyedhet, ingóságokban eshet kár az elöntések miatt. Amennyiben gátszakadás történik, a biztosító szakemberei nagyságrendileg a 2001. évi árvízkár-kifizetéssel kalkulálnak (1.3 Mrd forint).
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem