Hogyan jelentsük be az árvízkárt?

Pénzcentrum
2006. április 3. 19:39

A veszélyeztetett területeken tartózkodó kárszakértők tájékoztatása szerint eddig elsősorban az árterekben keletkeztek elöntéses károk. Kárbejelentés mindezidáig nem történt. Az AEGON szakemberei előre felmérték a veszélyeztetett területeket és vészhelyzet esetén akár településre, illetve utcákra lebontott kész listák állnak a kárszakértők rendelkezésére, amelyek tovább gyorsítják a károk felmérését.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A veszélyeztetett területeken tartózkodó kárszakértők tájékoztatása szerint eddig elsősorban az árterekben keletkeztek elöntéses károk. Kárbejelentés mindezidáig nem történt.Az AEGON szakemberei előre felmérték a veszélyeztetett területeket és vészhelyzet esetén akár településre, illetve utcákra lebontott kész listák állnak a kárszakértők rendelkezésére, amelyek tovább gyorsítják a károk felmérését.
Tekintettel arra, hogy az esetleges árvízkárok felmérése csak az ár levonulása után lehetséges, így a biztosítónál jelenleg elsősorban a kárbejelentések gyorsaságára helyezik a hangsúlyt. A káreseményt a károsult ügyfélnek jelentenie kell a biztosítótársaságnál. Az AEGON Magyarország esetében az ügyfelek ezt bármikor megtehetik a társaság információs vonalán (0640-204-204), illetve akár Interneten is. Fontos tudni, hogy a további károk megelőzése érdekében a károsultak elkezdhetik a kár helyreállítását. A törmelékeket, illetve a károsult anyagokat meg kell őrizni, a biztosító ezeket is elfogadja a kárbejelentés alapjául. Valamint fénykép, videofelvétel alapján is felveszik a kárt.
A biztosító többéves gyakorlata alapján, a helyszínen dolgozó kárszakértők sorra keresik fel az AEGON ügyfeleit függetlenül attól, hogy jelentettek kárt vagy sem. Természetesen ilyen esetekben a társaság kárszakértőket csoportosít át az ország más területeiről, illetve gondoskodik arról, hogy ügyfelei kárelőleget vehessenek fel. Az ügyfelek általában 4 nap alatt hozzájuthatnak a kártérítés teljes összegéhez.
Az AEGON Magyarországgal szerződésben álló szolgáltatók is készenlétben vannak és az ár levonulása után - amennyiben az ügyfelek erre igényt tartanak - azonnal hozzá tudnak kezdeni a károk helyreállításához. Ilyenkor az ügyfeleket semmilyen kárkifizetés nem terheli, a biztosító közvetlenül a szolgáltatóval számol el.
Idén az AEGON Magyarország szakemberei elsősorban elöntéses károkra számítanak, megrongálódhat az épületek szerkezete, padozata megsüllyedhet, ingóságokban eshet kár az elöntések miatt. Amennyiben gátszakadás történik, a biztosító szakemberei nagyságrendileg a 2001. évi árvízkár-kifizetéssel kalkulálnak (1.3 Mrd forint).
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.