A karácsony kiváló alkalmat ad arra, hogy újra felfedezzük a halfogyasztás hagyományát és egészségmegőrző szerepét.
Vörösboros borjúpörkölt recept egyszerűen: a borjúpörkölt bográcsban az igazi finomság! Mutatjuk, hogyan készül a mennyei vörösboros borjúpörkölt galuskával, szabadtűzön!
Nincs is kellemesebb annál, mint amikor együtt bográcsol a család: a szabadtűz, a mennyei illatok és a nyári napsütés mind a szülők, mind a gyerekek kedvenc kerti programjainak egyike. A vörösboros borjúpörkölt recept elkészítése tökéletes egy ilyen családi délutánra: a borjúhús a bográcsban vajpuha és mégis fűszeres, tálalhatjuk krumplival, ám a borjúpörkölt galuskával is nagyon finom. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készül a vörösboros borjúpörkölt bográcsban, hogyan fűszerezzük azt és meddig főzzük!
A vörösboros borjúpörkölt hozzávalói
- 1,5 kg borjúhús
- 4 ek sertészsír
- 3 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- 1 db kosszarv paprika (csípős)
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 ek őrölt pirospaprika
- 4 dl száraz vörösbor
- 1 ek kakukkfű
- 3 db babérlevél
- 1 tk őrölt köménymag
- só, bors ízlés szerint
- víz
A borjúpörkölt elkészítése bográcsban
- Olvasszuk fel a bográcsban a disznózsírt, majd pároljuk meg benne a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát egy kevés sóval. Adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, paprikát és kosszarvpaprikát (ha nem szeretjük csípősen, nyugodtan kihagyhatjuk). Főzzünk belőlük lecsós alapot.
- A lehártyázott, felkockázott marhanyakat adjuk hozzá a lecsós alaphoz. Fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménnyel, kakukkfűvel és pirospaprikával bőségesen. Kevergessük kifehéredésig, majd öntsük fel egy kevés vízzel.
- Főzzük kb. 1 órán keresztül, kóstolgassuk folyamatosan. A borjúpörkölt készítése során adhatunk hozzá több sót, borsot, ám paprikát a későbbiekben már nem szabad. Ha a borjúpörkölt nagyon elfőtte a levét, pótolhatjuk vízzel.
- Ha úgy véljük, nagyjából megfőtt a hús, de még nincs teljesen kész, öntsük hozzá a bort, majd főzzük további 30 percig, míg a bor íze eltűnik, de savassága megmarad.
- Tálaljuk galuskával, főtt krumplival vagy friss, puha kenyérrel.
A galuska hozzávalói
- 800 g liszt
- 2 db tojás
- 6 dl víz
- 1 ek só
A galuska elkészítése
- Keverjük össze az összes alapanyagot egy tálban, fakanál segítségével.
- Lobogó, forró, sós vízbe szaggassuk bele a galuska folyós állagú tésztáját nokedliszaggató vagy nagylyukú reszelő segítségével, de akár kanállal is megtehetjük.
- Főzzük addig, míg a víz tetején nem kezd a nokedli úszni, majd lyukas kanállal merjük le őket. Tálaláskor egy kevés olajjal vagy vajjal síkosítsuk, hogy a tészta ne tapadjon össze.
-
Karácsonyi bevásárlás: miért éri meg a Lidl mellett dönteni az ünnepek előtt?
Az ünnepi készülődés mindenkitől sok energiát és alapos tervezést igényel, ezért a Lidl célja, hogy az idei karácsonyi bevásárlást a vásárlók egyszerűen és egy helyen intézhessék.
-
Közeledik a síszezon, féláron is elérhető a Gránit Bank Platinum kártya: 50 milliós, síelésre is érvényes utasbiztosítás jár hozzá
Európa sípályáin nagyjából minden tizedik síelő szenved kisebb-nagyobb balesetet egy-egy szezonban.
-
Ez a cég ott lát lehetőséget, ahonnan más menekül: bevásárolták magukat egy borsodi zsákfalu baromfifeldolgozójába
A Pi-Pi Kft. a Demján Sándor Tőkeprogram segítségével korszerűsíti az üzemet.
-
Elektromos 4x4 városban, országúton, terepen: hol jön ki az előnye?
Mit is nyújt a négykerék-hajtás a mindennapokban az autósok számára?
-
Változó karácsonyi kosár: spórolnak a magyarok, de a menüre nem sajnálják
Egy kutatás szerint továbbra is kiemelt fontosságú az ünnep, de sokan szűkebb kerettel gazdálkodnak, visszafogják az ajándékköltést, és a megfizethető meglepetések felé fordulnak.
-
Évente tízmilliárdokat lopnak el a csalók hazai bankszámlákról – Kiderült, ki a legkönnyebb célpont
Becslések szerint 2,6 millió magyar változtatott online vásárlási szokásain, miután átverték vagy csalás célpontja lett, 40%-uk emiatt kevesebbet vásárol a neten.
-
Zsalutrend: számít a felhasznát anyagokba épített energia (x)
Fókuszban a karbonsemlegességhez hozzájáruló, csekély ökológiai lábnyommal rendelkező és igazolt adatokkal kínált építőanyagok. Ezek között rendhagyó egy 25 éves zsaluinnováció a Mevától.
-
Önálló digitális transzformációs terület a Rossmann-nál (x)
Dedikált csapattal indult el a digitális transzformáció a Rossmann Magyarországnál, az új, önálló területet Fürjes Ádám, a vállalat eddigi webshopvezetője irányítja.
-
A vásárlói élmény és az értékteremtés kéz a kézben jár az Ecofamily üzleteiben (x)
Az elmúlt években látványosan átalakultak a fogyasztói igények: a vásárlók ma már nem csupán termékeket keresnek, hanem olyan márkákat és üzleteket, amelyekkel azonosulni tudnak és amelyek valódi értéket képviselnek.








