28 °C Budapest
A young businesswoman wearing glasses is sitting in front of a computer in an office room, holding some paper while smiling happily.

Így nem lesz többé gond a kifizetetlen számlákból: ez rengeteg magyarnak nagy segítség

2023. június 20. 15:28

Minden ügyfele előtt megnyitotta a digitális faktoring lehetőségét az egyik hazai online számlázóprogram. A szolgáltatás segítségével a vállalkozó akár 24 órán belül készpénzre válthatja a számláit. A faktorálás megoldás lehet mindazok számára, akik nem szeretnek sokat várni a pénzükre és stabilitásra törekednek. Magyarország on több mint félmillió vállalkozás használja a felületet.

A legtöbb vállalkozó tudja, milyen érzés az, amikor a munkát már akár hosszú hónapokkal ezelőtt befejezte, az utalás azonban a távoli fizetési határidők miatt még mindig nem érkezett meg. Kis és nagy cégek működését nehezíti, hogy olykor heteket, hónapokat kell várni a szolgáltatások vagy termékek ellenértékére. Az utalások lassúsága gyakran cash flow problémákat is okozhat.

A faktorálás a megoldás erre a helyzetre. A finanszírozási forma lehetővé teszi, hogy a vállalkozó a még le nem járt számláját eladja egy külső szolgáltatónak, amely gyakorlatilag azonnal kifizeti az ellenértékét. Huszonnégy óra leforgása alatt átutalják az összeg 90 százalékát. Így hónapok helyett mindössze egy napot kell várni a pénzre. Amint a vásárló teljesítette fizetési kötelezettségét, akkor a maradék összeg is megérkezik a vállalkozó számlájára. Az előfinanszírozó alacsony díjat számít fel, ennek mértékét egy kalkulátor segítségével ellenőrizheti magának a vállalkozó. Mindössze ennyi - illetve a Számlázz.hu előfizetési díja (a #start csomagtól) - az azonnali pénzhez jutás díja a vállalkozó számára. 

A Számlázz.hu hónapok óta dolgozik új megoldása fejlesztésén. A fintech óriás – a tesztidőszakot követően – ügyfelei többsége előtt megnyitja a digitális faktoring szolgáltatást, amely segítségével egyenesen a számlázási fiókból, online lehet finanszírozást kérni előminősített vevők számláira. Az előminősítést az online számlázóprogram szakmai partnere, a Flexibill végzi. Az előminősítés garantálja, hogy megbízható vállalatok kerüljenek a digitális faktoring szolgáltatás körébe.

Tizennyolc éves tapasztalatunk van és félmillió aktív ügyfelünk. Tudjuk, hogy milyen likviditási nehézségekkel szembesül a piac, különösképpen a kkv-szektorban. Ugyanakkor értjük a másik oldalt is: számos megbízható nagyvállalat van, amely 30-60-90 napra fizet. Rendszereik erre az ütemezésre rendezkedtek be. Csakhogy a szolgáltatók a mai inflációs- és bizonytalan világgazdasági környezetben nem mindig tehetik meg, hogy hónapokat várjanak a pénzükre. Segíteni szeretnénk mindkét oldalnak, hogy a számukra legideálisabb módon dolgozhassanak. Megnyugtató lehetőség ez mindenki számára

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– mondta Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ez a szolgáltatás korábban csak a közepes és nagyobb cégek számára volt elérhető, mostantól azonban a mikro- és kisvállalatok is élhetnek a lehetőséggel, tehát épp azok, akik a likviditás-menedzsment szempontjából a leginkább sérülékeny kategóriába tartoznak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Gyengült a forint kedden

Az euró árfolyama a reggel hét órakor jegyzett 391,53 forintról 391,99 forintra erősödött 18 órakor.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm