12 °C Budapest
Over the shoulder view of young Asian woman using laptop, logging in online banking account with digital security mobile device at office. Internet security and digital privacy protection concept. Two-Factor Authentication (2FA) concept.

Hatalmas leállások jönnek ennél a banknál: ezek a szolgáltatások fognak akadozni

2022. november 17. 12:03

Átveszi a Commerzbank Zrt. ügyfeleit az Erste Bank Hungary, az átvétel miatt a pénzintézet szolgáltatásai korlátozottan lesznek elérhetőek december elején.

December elsejével átveszi a Commerzbank Zrt. ügyfeleit az Erste Bank Hungary. Az átvétel miatt a pénzintézet szolgáltatásai korlátozottan lesznek elérhetőek december elején. A Commerzbank Zrt. ügyfelei november utolsó napján már néhány szolgáltatást korlátozottan érhetnek csak el, míg december elsején és másodikán nem lesz módjuk tranzakciókat végrehajtani. Az Erste Bank Hungary fiókjai december másodikán, pénteken zárva lesznek, a pénzintézet pedig bankszünnapot tart az ezt követő hétvégén is. Az Erste Bank Hungary lakossági ügyfeleinél az online szolgáltatásokat ez nem érinti jelentősebben, többek között a nem azonnali és a csoportos átutalásoknál, a deviza-konverziók esetében számíthatnak a megszokottnál lassabb teljesülésre. A vállalati ügyfelek esetében a bankszünnapok idején az online csatornák sem lesznek elérhetőek, a kártyák azonban vásárlásra és készpénzfelvételre is használhatóak lesznek. December 5-től a Commerzbank Zrt. egykori és az Erste Bank Hungary minden ügyfele a korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát.

Az Erste Bank Hungary Zrt. a Commerzbank Zrt. megvásárlásával és ügyfélportfóliójának átvételével Magyarország ötödik legnagyobb vállalati hitelezőjévé válik, és tovább erősíti jelenlétét a nagyvállalati szegmensben (különösen a külföldi tulajdonosi háttérrel bíró alszegmensben), amelyben a Commerzbank Zrt. kifejezetten erős szereplőnek számított.

A frankfurti székhelyű Commerzbank AG 2021. december 17-én kötött megállapodást magyarországi leányvállalatának eladásáról az Erste Bank Hungary Zrt.-vel. A magyarországi leánybank értékesítése a 2021 februárjában nyilvánosságra hozott Commerzbank 2024 Stratégia része, melynek keretében a bank a hálózatának racionalizálása érdekében kivonul egyes nemzetközi piacokról, így Magyarországról is. A felek az átvételre 2022 szeptemberében kapták meg a szükséges hatósági engedélyeket. A korábbi bejelentéseknek megfelelően az Erste Bank Hungary a Commerzbank magyarországi leányvállalatának integrálásával bővíti tovább vállalati üzletágát. Az ügyfélszámlák, betétek és hitelek átvételére december elsején kerül sor, az integrációhoz szükséges informatikai munka, és az átvétellel kapcsolatos tevékenységek biztonságos végrehajtása érdekében az Erste Bank Hungary december 1-én 22.00 és december 4 24.00 között bankszünnapot tart.

A Commerzbank Zrt. ügyfelei november 30-án még végrehajthatnak fizetési tranzakciókat, de már néhány korlátozást figyelembe kell venniük, míg ezt követően december 4-én éjfélig nem lesz módjuk tranzakciókat eszközölni és az elektronikus csatornákat sem tudják majd elérni, valamint november 30-án délután hat óra után régi vállalati kártyáikat sem tudják majd használni.

A Commerzbank Zrt. ügyfeleinek új, Erste Bank Hungary-s vállalati kártyáit december 2-án a délutáni órákban aktiválják, azok ezt követően használhatóak lesznek vásárlásra és készpénzfelvételre is. A beérkező utalásokat az Erste Bank Hungary a bankszünnap idején is fogadja és jóváírja, azokat december 5-én láthatják majd az ügyfelek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az Erste Bank Hungary fiókjai december 2-án, pénteken zárva tartanak. A vállalati ügyfelek december 1-én 22.00 és december 4-én 24.00 között nem tudják majd elérni az online szolgáltatásokat (Erste Vállalati NetBank, Erste Electra, Erste Business MobilBank), az utalások december 2. és 4. között nem teljesülnek, az azonnali utalási megbízásokat a bank fogadja, de azok a december 5-i kivonaton szerepelnek majd. A kártyás vásárlások (üzletben, online) és a készpénzfelvétel elérhetőek lesznek. A bank azt javasolja vállalati ügyfeleinek, hogy a december elejére tervezett utalásokat (így például a munkabérek kifizetését) december elsején 16.00 óráig indítsák el, hogy még aznap teljesüljenek.

December 5-től a Commerzbank Zrt. egykori-, és az Erste Bank Hungary minden ügyfele a korlátozások nélkül éri el az Erste Bank Hungary megszokott szolgáltatási kínálatát. A bankszünnap alatt elérhető szolgáltatásokról a pénzintézetek minden ügyfelet kellő időben tájékoztatnak a szokásos kommunikációs csatornákon is.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem