15 °C Budapest

Címke: commerzbank (22 cikk)

Portfolio | 2018. december 21. 09:05

Több mint 10 ezer OTP dolgozó kap extra jutalmat az év végén

Minden korábbi csúcsot megdöntött az OTP 2018-ban, Csányi Sándor értékelése szerint a bankcsoport új szintre lépett, és ezt együtt ünnepli meg a társaság a dolgozóival - olvasható ki a Portfolio szerkesztőségének birtokába került belső tájékoztató levélből. Ezért az a döntés született a banknál, hogy még a karácsonyi szünet előtt minden OTP-s dolgozó egyhavi rendkívüli jutalmat kap.

Pénzcentrum | 2012. február 2. 11:45

Ezt tudja az 5,95%-os forinthitel: ki járhat a legjobban?

Forinthitel akár 5,95%-os kamattal - ígéri plakátjain a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). Ezek a hitelek nem forintalapúak, mégis igényelhetőek forintban is. A felmerülő kockázatokat egy állami árfolyamgarancia-megállapodás fedezi. Mit kell tudni az MFB 5,95 százalékos hiteleiről?

Pénzcentrum | 2012. január 3. 13:08

Gyengül a forint: 316-nál az euró

Már reggel érződött a forint leszakadása, miután a kedvező nemzetközi környezetben sem tudott magára találni. Délelőtt pedig komolyabb eladói hullám érte el a hazai fizetőeszköz piacát.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 17. 13:02

Megugrott a frank: berezelt a svájci jegybank

Nem volt "bevállalós" a Svájci Nemzeti Bank, nem lépték meg az árfolyamrögzítést, sem az intervenciót, csupán további likviditásbővítést, kötvény-visszavásárlást és devizaswap ügyleteket kommunikáltak - fogalmaz napi devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

Pénzcentrum | 2011. augusztus 16. 08:32

Holnap Svájcra szegeződhet a magyar frankhitelesek szeme

Holnap Svájcra szegeződhet a magyar devizahitelesek szeme, ugyanis nagyon fontos lesz a frank árfolyamának szempontjából, hogy milyen lépéseket jelentenek be szerdán az alpesi országban.

Pénzcentrum | 2011. június 6. 17:02

A kis frankgyengülésnek is örülni kell

A kis frankgyengülésnek is örülni kell, május 20-a óta nem járt 216 körül a forint svájci frankkal szembeni árfolyama - írja napi devizapiaci kommentárjában Karsai Péter, a Commerzbank treasury sales munkatársa.

Pénzcentrum | 2010. május 6. 13:54

Elszabadult a frank árfolyama! - Kihátrált a svájci jegybank? (2.)

Látványos erősödésbe kezdett a svájci frank az euróval szemben, a svájci jegybank kihátrálása következtében ugyanis hosszú idő után ismét lényeges elmozdulást mutat az alpesi deviza árfolyama. A frank délelőtti teljesítményének köszönhetően új történelmi csúcsára szárnyalt a közös európai fizetőeszköz ellenében. A forint bő egy éves mélypontjára esett a frankkal szemben.

Pénzcentrum | 2010. március 17. 11:47

Csak az export által ugorhat ki a kkv-szektor

Az exportteljesítmény volt a legjelentősebb magyarázó tényezője a kis- és középvállalkozások (kkv) sikerességének 2003 és 2007 között - derül ki a Kopint Konjunktúrakutatási Alapítvány egy ma publikált tanulmányából. <br> <br>A Portfolio.hu 2010. április 2-án szervezi meg a második "Mennyit ér a cége?" című rendezvényét, ahol a cégtulajdonosok adó-, hitel- és pályázati tanácsok mellett a tőkebevonási és cégeladási kérdések terén is tájékozódhatnak. A részletekért <a href="http://www.portfolio.hu/rendezvenyek/reszletes.tdp?id=49">KATTINTSON</a>.

Pénzcentrum | 2009. április 6. 16:55

Lélegzethez juthatnak a frankhitelesek!

Egészen szép emelkedést láthatunk a forint piacán az utóbbi napokban, hétfőn a svájci frank árfolyama járt 191 forintos mélységben is. Ez egy hét alatt több mint 5 százalékos enyhülést jelent, ami előbb-utóbb a törlesztőrészletekben is jelentkezik majd.

Pénzcentrum | 2009. február 3. 13:18

Kerülgeti a 300-as szintet az euró

A tegnap esti 297 körüli szinten indult ma reggel a kereskedés az euróval szemben a bankközi forintpiacon, majd egy lendületes erősödés után, a régiós devizák masszív leértékelődésével együtt újabb történelmi mélypont született a forintpiacon. A 300-as szint elérését egyes szereplők nagyon nem szerették volna látni, nagy forintvételek voltak ennél a szintnél. Aztán röviddel dél után elesett ez a szint. Nagy "húzás" azonban - egyelőre - nem volt az árfolyamban.

Pénzcentrum | 2009. február 2. 14:15

Több cég olcsóbban és gyorsabban juthat hitelhez: garancia segíti a vidéki kkv-k hitelezését!

Csatlakozási megállapodást írt alá a Commerzbank az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvánnyal (AVHGA). Ezáltal a Commerzbank is bekapcsolódik abba a partneri körbe, amely révén a pénzintézet ügyfeleinek is lehetősége nyílik arra, hogy a működésükhöz, beruházásaikhoz szükséges finanszírozást az AVHGA kedvezményes díjon elérhető garanciavállalása mellett vegyék igénybe.

Pénzcentrum | 2008. július 23. 11:57

A személyre szabott szolgáltatásokat Magyarországon is kedvelik a kkv-k

A Commerzbankot 2008-ban Németország legjobb bankjának választotta a Euromoney pénzügyi szaklap. Az 1992 óta kiosztásra kerülő "Award of Excellence" díjat 2006. után immár másodízben nyerte el a hitelintézet. Markus Beumer, a bank vállalati ügyfelekért felelős elnöke szerint munkájuk dicsérete, hogy a brit szaklap elismerése mellett idén már a Német Vállalkozói Szövetség (ASU) és a "Markt und Mittelstand" magazin is díjazta teljesítményüket. Előbbi a családi vállalkozások bankja, utóbbi pedig az "Év kis - és középvállalkozások bankja" címet ítélte oda a német pénzintézetnek.

Pénzcentrum | 2008. június 24. 13:50

Teljes körű regionális lefedettség: 3 régióközponttal bővít a Commerzbank

A vállalati bankként ismert Commerzbank Zrt. szolgáltatásait az ország egész területén személyesen is elérhetik az ügyfelek: a pénzintézet az elmúlt két hét során 3 új régióközpontot adott át Győrben, Miskolcon és Szegeden. "Ezzel elértük stratégiai célunkat: az ország összes, gazdasági értelemben vett, jelentős csomópontjában jelen vagyunk" - mondta el Kozma András elnök-vezérigazgató. A három régióközpont átadásával teljesül a 2005-ben megkezdett stratégia megvalósítása, amelynek célja volt, hogy a nagyvállalati piacon tapasztalt magas prémiumszolgáltatásokat a kis- és középvállalatok is igénybe vehessék Magyarországon.