13 °C Budapest
Survey, poll or questionnaire for user experience or customer satisfaction research. Quality control and feedback concept

Népszámlálás 2022: nincs még vége az online kitöltésnek, itt az újabb kérdéssor!

2022. október 16. 14:31

Október 16-án éjfélkor véget ér a Népszámlálás online önkitöltési szakasza - közölte korábban a KSH. Azonban sokan az utolsó pillanatra hagyták a kitöltést és így az oldal lefagyott, ezért a kitöltési határidőt szerda reggel 10-ig meghosszabbították (cikkünk megjelenését követően). Így még maradt ideje annak, aki lemaradt! A kitöltés nem vesz igénybe hosszú időt, tapasztalataink szerint egy egyszemélyes háztartás esetén nagyjából 15 perc, több személy esetén személyenként maximum plusz 10 perccel érdemes kalkulálni. Aki teheti, töltse ki még szerdáig! Aki viszont esetleg már végzett a kérdőívvel, de lenne kedve további kérdésekre válaszolni, kitöltheti a Pénzcentrum űrlapját, csupa olyan kérdéssel, ami a hivatalos kérdéssorból "kimaradt".

A kérdéseket a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül lehet megválaszolni, melyhez szükség van az egyedi 12 jegyű belépési kódra, amelyet elvileg levélben kapott meg minden lakos. Nem érdemes a kitöltést az utolsó pillanatra hagyni, hiszen a népszámlálás indulasakor is akadozott a rendszer, annyian akarták egyszerre használni. Ma este sem lenne rendkívüli, ha lassú lenne az oldal, hiszen feltehetően sokan hagyták az utolsó pillanatra a kitöltést.

A népszámlálási kérdőív online kitöltéséhez szükség van arra az egyedi belépési kódra, amely a szeptember végén, postán megküldött felkérőlevélben szerepel. Ha valaki nem találja ezt a kódot, akkor a népszámlálás honlapján keresztül tud újat igényelni. Az igénylés során, az elektronikus űrlapon meg kell adni a nevét, az e-mail címét, amire a kód meg fog érkezni, valamint azt a lakcímet, amire vonatkozóan a kérdőívet ki kívánja tölteni

– mondta el Kovács Marcell, a népszámlálás projektvezetője. Fontos, hogy az üresen álló lakások esetében is ki kell tölteni a lakáskérdőívet, ami a tulajdonos feladata. Amennyiben valakinek nincs lehetősége elutazni az üresen álló lakásához a felkérőlevélért, új belépési kódot igényelhet a lakáskérdőív online kitöltéséhez a népszámlálás oldalán, az említett módon.

Aki lemarad, a határidő lejárta után már csak a számlálóbiztosok segítségével töltheti ki a kérdőívet A számlálóbiztosok november 20-ig  keresik fel azokat, akik nem töltötték ki a kérdőívet. 

Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke felhívta a figyelmet, hogy az adatok szerint jó néhány háztartásban ugyan elkezdték a népszámlálási kérdéseket megválaszolni, de nem értek a végére, kitöltés közben mentették és visszazárták a kérdőívet. A félbehagyott kérdőívek befejezésének határideje eredetileg szintén október 16-a, éjfél volt, de a friss közlés szerint október 19-e, szerda reggel 10-ig hosszabbodott.

Már rengetegen kitöltötték

A népszámlálás október elsejei indulásától péntek reggel 7:00 óráig 2,2 millió címről 4,7 millió személyi kérdőív érkezett be a rendszerbe. A népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, vagyis eddig a címek 42,9 százalékáról beérkeztek a válaszok. Csaknem az összes magyarországi településről küldtek már kérdőívet, az érintett települések aránya eléri a 99,9 százalékot.

A megyék közül Győr-Moson-Sopron megyében a legmagasabb a kitöltési arány (48,8 százalék), a második Pest megye (47,0 szálalék), míg a harmadik helyen Fejér megye (46,1 százalék) áll. A megyei jogú városok esetében arányaiban Érdről érkezett be eddig a legtöbb kitöltött kérdőív (a kitöltési arány 53,1 százalék), a második Székesfehérvár (52,6 százalék), a harmadik Veszprém (50,0 százalék). Budapesten a kitöltési arány jelenleg 46,9 százalék. A fővárosi kerületek közül a 17. (56,3 százalék), a 16. (54,4 százalék), és a 4. kerület (53,9 százalék) áll az első három helyen.

Nincs még vége a kérdéseknek: töltsd ki a Pénzcentrum kérdőívét!

Vannak olyan kérdések, amelyekre a Népszámlálási Kérdőív egyáltalán nem tért ki, pedig ugyanúgy (vagy talán még jobban is?) érdekelhetné a lakosságot. Mi például a legtöbb magyar kedvenc színe? Hányas a lábmérete átlagosan a nőknek? Milyen zenét hallgatnak a legtöbben Békés-megyében? A városiak cicásak és a falusiak kutyásak inkább, vagy fordítva? Hogy isszák a teájukat a fiatalok és az idősek? Melyik a kedvenc évszakunk, ünnepünk? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi most a választ a Pénzcentrum felmérése.

A kérdőívet elsősorban azért készítettük, hogy aki már kitöltötte a Népszámlálás kérdőívét, de még lenne kedve töltögetni, itt megtehesse. A kitöltés természetesen névtelenül, anonim módon zajlik és nincsen kapcsolatban a Népszámlálás kérdéseire adott válaszokkal. Fontos! A kérdéssor szándékosan komolytalan, célja pusztán a szórakoztatás. A válaszokból készült elemzések a Pénzcentrumon lesznek olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem