6 °C Budapest
Wonderful thing! Excited young couple husband and wife sitting at home office by pc screen screaming in delight receiving good news profitable offer, getting message email of loan mortgage approval

Így még el tudod kerülni a 200 ezres bírságot: megnyílt egy nagyon fontos kiskapu, erre kell figyelni

2022. október 17. 08:30

Október 16-án, vasárnap éjfélkor zárult volna le a népszámlálás online szakasza, azonban sokan az utolsó pillanatra hagyták a kitöltést és így az oldal lefagyott. A kitöltési határidőt szerda reggelig meghosszabbították – olvasható a Központi Statisztikai Hivatal oldalán.

A vártnál jóval többen hagyták az utolsó utáni pillanatra a népszámlálási hivatal online kitöltését, így a rendszer lefagyott. A kérdőív kitöltésének határidejét éppen ezért az eredeti, október 16. éjféli határidőről szerda reggel 10 óráig tölthetik ki azok, akik az utolsó pillanatra hagyták a feladatot.

A honlapot azóta sikerült helyreállítani a tegnap esti hiba óta. Maga a kitöltés amúgy – ha működik a rendszer – nem több idő, mint 15 perc, de érdemes 25-30 perccel kalkulálni, hiszen nem biztos, hogy minden kérdésre fejből tudjuk a választ.

A népszámlálásban részt venni mindenkinek törvényi kötelezettsége, így, ha ezt megtagadja valaki az súlyos következményekkel járhat: közigazgatási bírsággal sújtható, amelynek mértéke akár 200 ezer forintra is rúghat.

Nincs még vége a kérdéseknek: töltsd ki a Pénzcentrum kérdőívét!

Vannak olyan kérdések, amelyekre a Népszámlálási Kérdőív egyáltalán nem tért ki, pedig ugyanúgy (vagy talán még jobban is?) érdekelhetné a lakosságot. Mi például a legtöbb magyar kedvenc színe? Hányas a lábmérete átlagosan a nőknek? Milyen zenét hallgatnak a legtöbben Békés-megyében? A városiak cicásak és a falusiak kutyásak inkább, vagy fordítva? Hogy isszák a teájukat a fiatalok és az idősek? Melyik a kedvenc évszakunk, ünnepünk? Ezekre, és ehhez hasonló kérdésekre keresi most a választ a Pénzcentrum felmérése.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,4%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kérdőívet elsősorban azért készítettük, hogy aki már kitöltötte a Népszámlálás kérdőívét, de még lenne kedve töltögetni, itt megtehesse. A kitöltés természetesen névtelenül, anonim módon zajlik és nincsen kapcsolatban a Népszámlálás kérdéseire adott válaszokkal. Fontos! A kérdéssor szándékosan komolytalan, célja pusztán a szórakoztatás. A válaszokból készült elemzések a Pénzcentrumon lesznek olvashatók.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?