0 °C Budapest
Budapest, 2022. január 18.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel folytat telefonbeszélgetést a Karmelita kolostorban 2022. január 18-án. Egymás kölcsönös politikai támogatásáról, a magyar-amerikai kapcsolatokról és a migrációról is szó volt Orbán Viktor és Donald Trump tárgyalásán. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Itt a válasz Orbán levelére: egyhamar nem kapjuk meg a kért hitelt Brüsszeltől

2022. március 24. 10:17

Az Európai Bizottság elkezdte vizsgálni a Helyreállítási Alap hitelkeretének mielőbbi lehívását kérő magyar levelet, írta meg a 24.hu.

Andrea Masini, az Európai Bizottság gazdasági ügyekért felelős szóvivője arról számolt be, hogy az EB még mindig elemzi azt a levelet, amit Orbán Viktor miniszterelnök küldött el egy héttel ezelőtt az EB, az Európai Tanács és az Európai Parlament elnökének.

A magyar kormányfő a dokumentumban többek között azt kérte, hogy a lehető leghamarabb és ténylegesen hozzájuthasson hazánk a számára előírt uniós forrásokhoz, amiket rugalmasan szeretne alkalmazni.

Masini elmondása szerint az értékelés még folyamatban van, így arról nem lehet tudni semmit, hogy Brüsszel nyitott-e a magyar javaslatra. A szóvivő azt viszont elmondta, hogy hazánk nem nyújtott be ilyen jellegű kérelmet eddig a Helyreállítási Alap szabályainak megfelelően. Ugyanis a kormánynak meg kell indokolnia a kérést, valamint igazolnia kell tudni a nagyobb finanszírozási szükségleteket, reformokat és befektetéseket. Ha ez megtörtént, az EB újraértékeli majd a kérelmet.

Ezek mellett azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a támogatási lábra már közel egy évvel ezelőtt benyújtottunk egy programot. Az azóta eltelt idő alatt viszont rengeteg kérdés kinyílt, amiket elengedhetetlen tisztázni, ha a kormány a hitel lábból is szeretne forrást kapni. Éppen ezért csak elméleti szinten működőképes, hogy a korábban benyújtott támogatási programon külön bírálja el a testület a most formálódó hitelkérelemből, hiszen ezek összefüggésben állnak egymással, írja a Portfolio.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ezek alapján pedig egyszerűen lehetetlen a kormányfő levélben szorgalmazott azonnali hitel rendelkezésre bocsátását elérni, hiszen még a támogatási láb elfogadásához kötött előfeltételeket se teljesítettük.

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. január 30. 07:59
Fordulatot hozott a 2022-es év a nyugdíjasok anyagi helyzetében: hosszú idő után most először közele...
Holdblog  |  2023. január 30. 06:08
Az elmúlt évek egyik sztárbefektetése volt az ingatlan. Aki csak tehette, ingatlant vett kis önréssz...
MEDIA1  |  2023. január 29. 15:51
Egy, a magyar miniszterelnökkel folytatott sajtóbeszélgetésen résztvevő német újságíró megírta, hogy...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?