27 °C Budapest
Close-up view of man and woman making account of family income. Writing down and calculating expenses. Attentive review of finance. Calculator on desk. Economy concept

Kiderült, egészen pontosan mennyi pénzt kaphatnak vissza a gyereket nevelő keresők

2021. június 10. 08:59

Orbán Viktor a napokban javaslatot fog tenni arra a kormánynak, hogy ha 2021-ben a magyar GDP-növekedés eléri az 5,5 százalékot, akkor az átlagkereset mértékéig, a gyermeket nevelő családoknak visszaadják 2022 elején a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadójukat.

"A családok egy része felélte a tartalékait, a szülőknek az óvodák, bölcsődék és iskolák bezárása miatt otthon kellett maradniuk. Ezért a miniszterelnök részéről javaslatként felmerült, hogy ha az idei gazdasági növekedés öt és fél százalék felett lesz, akkor a jövő év elején a gyermeket nevelő családokban mindkét felnőtt kapja vissza a 2021-es teljes évi személyi jövedelemadó-befizetését, de fejenként maximum nyolcszázezer forintot" - mondta el a Magyar Nemzetnek Nagy Márton, a miniszterelnök főtanácsadója.

Mindez 1,1 millió családot és másfél millió keresőt érinthet – fejtette ki a részleteket. A miniszterelnök szerint ez körülbelül 550 – 580 milliárd forintnak megfelelő összeg lenne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt az új GDPR? Ez a változás rengeteg céget érint

Minden olyan cégnek, amely akár adatkezelőként, akár adatfeldolgozóként személyes adatokat továbbít az EU-n kívüli harmadik országba, újra kell kötnie az adattovábbítást rendező valamennyi szerződését.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?