Autumn forest, dirt road with a puddle and fallen yellow leaves close-up. Bright October in detail. The reflection of trees on the mirror surface of a puddle. Nature after the rain.

Könyörtelenül ölte meg saját anyját ez a magyar férfi: különösen kegyetlen, amit csinált

MTI
2024. június 13. 20:03

Emberölés miatt jogerősen tizennégy év fegyházbüntetést szabott ki a Pécsi Ítélőtábla arra a férfira, aki magára hagyta járni képtelen édesanyját egy erdőben 2022 októberében, és ezzel a halálát okozta - tájékoztatta a táblabíróság csütörtökön.    

Közleményükben azt írták, hogy a német állampolgárságú vádlott 2022 nyarán költözött tartósan Magyarországra az akkor már évek óta itt élő, 84 éves édesanyjához. Előbb a nő házában, majd annak eladása után albérletben, magukat az anya nyugdíjából eltartva éltek. A nő 2022 nyarán csípőműtéten esett át, azután önállóan nem volt képes járni és a mozgását segítő járókeretet sem tudta önállóan használni.

A rendszeresen italozó, az anyjával sértő módon viselkedő férfi 2022 októberében autóval ismeretlen helyre távozott az asszonnyal együtt, a legtöbb ingóságot is magával vitte. Ezután különböző erdős területeken tartózkodtak, a kocsiban éltek és aludtak. Egy alkalommal a nő arcán zúzódásos sérülések keletkeztek, de a vádlott nem vitte őt orvoshoz, nem gondoskodott az ellátásáról, hanem egy külterületi erdős területre vitte. Ott kirakta a kocsiból, az anyját ruhaneműkkel letakarta, a járókeretét pedig olyan távolságra dobta el, hogy ne tudja elérni.

A mozgásképtelen, sérült asszony nem tudott segítséget kérni és kihűlés következtében meghalt. Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a férfi büntetését 14 év fegyházbüntetésre súlyosította. Az ítélet jogerős, egyebekben az első fokon meghozott ítéletet a táblabíróság helybenhagyta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 23. kedd
Lenke
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 22. 19:14
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem