2 °C Budapest
COVID-19 Coronavirus Vaccine. Doctor scientist with syringe and vial ready for injecting.

Ezek az intézmények nemet mondtak a kötelező oltásra: nagy bajban lennének, ha bevezetnék

2021. december 6. 09:56

Nem vezeti be a budapesti önkormányzatok döntő többsége az óvodákban és bölcsődékben a kötelező oltást, ezt többek között azzal indokolták, hogy akkor veszélybe kerülne az intézmények stabil működése. Pedagógusok Szakszervezete szerint az óvodákban körülbelül 80 százalékos lehet az átoltottság. 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A budapesti önkormányzatok döntő többsége nem vezeti be az óvodákban és bölcsődékben a kötelező oltást - tudta meg a 24.hu. Ennek okai a válaszok alapján a magas átoltottság, az egységes kormányzati intézkedések, valamint a stabil működés biztosítsa.

Ugyanakkor XVI. kerületi és a XII. kerületi vezetés kötelezővé tette az oltást az óvodai és bölcsődei dolgozóknak. Az előbbi december 20-ig adott haladékot az első vakcina felvételére azoknak, akik még nem oltatták be magukat. A VI. kerületben „puha eszközökkel” próbálnak rávenni mindenkit az oltakozásra, a VII. kerületben pedig rendszeresen tesztelik a dolgozókat.

Verba Magdolna, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) óvodapedagógiai tagozatának elnöke szerint az óvodákban körülbelül 80 százalékos lehet az átoltottság. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 27. csütörtök
Angelika
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?