Sick female lying on bed in ICU. Mid adult patient is looking away while wearing protective face mask. She is in hospital during COVID-19 pandemic.

Súlyos a helyzet a magyar kórházakban: ismét felfüggeszthetik a műtéteket?

2021. november 5. 10:03

Berobbant a negyedik hullám Magyarországon, ami a kórházakat is elérte. A Covid-betegek számának növekedése miatt előfordulhat majd, hogy az elektív műtéteket fel kell függeszteni, mert az ott dolgozó orvosok munkájára máshol van szükség.

Folyamatosan nyitják meg a kórházakban az újabb részlegeket a Covid-betegeknek, növelik az ágyszámot, hiszen már most kritikus a helyzet a kórházakban, véli a Független Egészségügyi Dolgozók Szakszervezete.

Nem várható, hogy tovább növekedjen az oltottak száma, így előbb-utóbb az elektív beavatkozásokat megint fel kell majd függeszteni

- számolt be az RTL Híradónak Csilek András, a MOK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, aki hozzátette, hogy ha az intenzíven dolgozó nővérek száma és a betegek száma között diszkrepancia, vagyis aránytalanság állna fenn, akkor egyre több orvost, nővért és ágyszámot kellene átcsoportosítani, valamint

a Covid-betegek számának növekedése miatt az elektív műtéteket fel kell függeszteni, mert az ott dolgozó orvosok munkájára máshol van szükség

(Az elektív ellátás az orvosszakmai szempontok szerint, ésszerű időn belül ütemezett, az egészségi állapot kockázata nélkül halasztható diagnosztikai vagy terápiás tevékenység.)

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 129 100 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az UniCredit Banknál 9,7%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az egészségügyi szakszervezet szerint a helyzet már most is kritikus, nem az ágyszám miatt, hanem, mert az elmúlt egy évben több ezer egészségügyi dolgozó az állami egészségügyet, az intenzív osztályokon érezni a legjobban a hiányukat.

Az intenzív osztályokon például háromszor annyi szakdolgozóra lenne szükség, mint amennyi most van.

- mondta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke aki hozzátette, hogy ezt így  nem lehet hagyni, mert ez súlyos emberáldozatokat fog követelni, ráadásul az intenzív osztályokon már így is kétszer annyit dolgoznak, mint lehetne.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 29. vasárnap
Adél
4. hét
Január 29.
Balassagyarmat napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. január 28. 19:18