12 °C Budapest
Orbán Viktor: folyik a vita a kötelező munkahelyi oltásokról

Orbán Viktor: folyik a vita a kötelező munkahelyi oltásokról

2021. szeptember 17. 07:55

Hosszú idő után a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című adásában fél nyolc után megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök. Beszélt a gazdasági kilábalásról, a negyedik hullámról és az oltások kötelezővé tételének kérdéséről is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"Kitűztünk egy grandiózus célt magunk elé, melynek segítségével ki tudunk jönni a gazdasági válságból a negyedik hullám árnyékában" - mondta el péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A cél, hogy 5,5 százalék felé emelkedjen a GDP, ha ez megvalósul akkor a nyugdíjasok visszakapják a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok szja-mentesek lesznek, a családok pedig visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat. Ez jelenleg szerinte minden emberi számítás szerint teljesíthető.

A járványügyi intézkedések kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy nem a maszkhasználat a megoldás, de persze nem akar lebeszélni senkit róla:

Lesz negyedik hullám - ezt hónapok óta tudjuk, a kérdés az, hogy milyen súlyos lesz. Ez pedig attól függ, hogy hányan oltatják be magukat.

Az elszigetelés, a karantén, a maszk nem segít a járvány megállításában. Az oltás segít. Aki felveszi az oltást, annál a vírus elkapásának esélye minimális. Arra biztatja a miniszterelnök ismét az időseket és a krónikus betegeket, hogy vegyék fel az oltást.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Kötelezővé nem fogják tenni a teljes lakosság számára, de szó van róla, hogy egyes munkaadók kötelezővé tehetik, de ez még egy nyitott kérdést, tárgyalnak róla.

Megerősítette, hogy a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig fennmarad.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 22. péntek
Előd
42. hét
Október 22.
cAPS lOCK vILÁGNAP
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 22. 16:03