7 °C Budapest
Orbán Viktor: folyik a vita a kötelező munkahelyi oltásokról

Orbán Viktor: folyik a vita a kötelező munkahelyi oltásokról

2021. szeptember 17. 07:55

Hosszú idő után a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című adásában fél nyolc után megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök. Beszélt a gazdasági kilábalásról, a negyedik hullámról és az oltások kötelezővé tételének kérdéséről is.

"Kitűztünk egy grandiózus célt magunk elé, melynek segítségével ki tudunk jönni a gazdasági válságból a negyedik hullám árnyékában" - mondta el péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor. A cél, hogy 5,5 százalék felé emelkedjen a GDP, ha ez megvalósul akkor a nyugdíjasok visszakapják a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok szja-mentesek lesznek, a családok pedig visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat. Ez jelenleg szerinte minden emberi számítás szerint teljesíthető.

A járványügyi intézkedések kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy nem a maszkhasználat a megoldás, de persze nem akar lebeszélni senkit róla:

Lesz negyedik hullám - ezt hónapok óta tudjuk, a kérdés az, hogy milyen súlyos lesz. Ez pedig attól függ, hogy hányan oltatják be magukat.

Az elszigetelés, a karantén, a maszk nem segít a járvány megállításában. Az oltás segít. Aki felveszi az oltást, annál a vírus elkapásának esélye minimális. Arra biztatja a miniszterelnök ismét az időseket és a krónikus betegeket, hogy vegyék fel az oltást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kötelezővé nem fogják tenni a teljes lakosság számára, de szó van róla, hogy egyes munkaadók kötelezővé tehetik, de ez még egy nyitott kérdést, tárgyalnak róla.

Megerősítette, hogy a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig fennmarad.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm