12 °C Budapest
Orbán Viktor: a maszkviselés, elszigetelés nem fog segíteni, mindenki oltassa be magát

Orbán Viktor: a maszkviselés, elszigetelés nem fog segíteni, mindenki oltassa be magát

2021. augusztus 22. 08:10

A negyedik hullám kopogtat az ajtón, ezért mindenki oltassa be magát - mondta Orbán Viktor vasárnap a Kossuth rádióban. A kormányfő szerint a negyedik hullám nem az oltottakat fenyegeti, közülük 500-ból nagyjából egy ember fertőződik meg. Aki viszont nem oltatta be magát, azt a vírus meg fogja találni - tette hozzá.

Sikerült a tűzijátékból egy művészi előadást kanyarítani. - kedte Orbán Viktor a Kossuth rádiót vasárnap reggeli műsorában. A miniszterelnök szerint augusztus 20-a sokmindenen átment az elmúlt időszakban, mostanra maradt Szent István és az új kenyér, most nagyjából a helyén van az ünnep.

A vírushelyzet kapcsán a miniszterelnök arról beszélt,

a negyedik hullám kopogtat az ajtón, minket sem fog elkerülni.

A védekezésen egész nyáon dolgoztak, az iskola rendben el fog kezdődni, a gyerekek oltása meg van szervezve. Kijelentette, hogy a negyedik hullám nem az oltottakat fenyegeti, közülük 500-ból nagyjából egy ember fertőződik meg.

Aki nem oltatta be magát, az vegye fel az oltást, mert a vírus meg fogja találni!

- húzta alá Orbán, aki szerint 8 millió adag vakcina van itthon, mindenkit be tudnak oltani, ha valaki jelentkezik, az egy héten belül biztosan megkapja az oltást.

Hozzátette, ő maga még nem vette fel a harmadik oltást. A védelmi intézkedések kapcsán arról beszélt a miniszterelnök, hogy szerinte a koronavírus elleni védekezésben nem a lezárás a megoldás, hanem a vakcina felvétele, ami védettséget nyújt a megbetegedéssel szemben.

A maszkviselés nem fog segíteni, ahogy az elszigetelés sem, nem érdemes a kevésbé hatékony módszerekkel próbálkozni. Mindenki legalább egy embert győzzön meg a környezetében, hogy oltassa be magát. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha mindenki még egy embert meggyőz a vakcináról, akkor olyan védettségi szint alakul ki az országban, hogy a járvány negyedik hullámának ereje össze sem lesz hasonlítható a korábbi hullámokéval.

Nyugdíjprémium, gazdaság

Ma több ember dolgozik, mint a járvány előtt, a gazdasági növekedés pedig nem magától jkött, sok munka van benne - vázolta. Szerinte ismét abban az állapotban vagyunk, hogy nem a munkanélküliség a probléma, hanem hogy lesz-e munkás kéz.  Mind az szja visszafizetése, mind a 13. havi nyugdíj visszaépítése szempontjából jó lenne, ha 5,5 százalék fellett lenne a növekedés, de egyelőre nem lehet megmondani mekkora lesz - mondta.

Egy évvel ezelőtt az olajár nőni kezdett, és megduplázódott, ami nagy teher a magyar gazdaságnak, az inflációs hatása jelentős. Az MNB kamatemeléssel igyekszi letörni ezt a hatást. A kormány arra törekszik, hogy a kkv-k olcsó hitelhez juthassanak, hogy a kamatemelések mellett legyenek olcsó források.

A miniszterelnök arra kérte a vendéglátósokat, hogy ne emeljék túl magasra az árakat, nehogy olyan gyorsan menjenek fel az árak, hogy az emberek ne tudják igénybe venni a szolgáltatásokat az emelkedés miatt. Mindenkit arra biztatott, hogy a magyarokra építse üzletét. Budapest pedig azért nem jutott még ebben a tekintetben a járvány előtti szintre, mert kevés a külföldi turista.

Címlapkép: Orbán Viktor Facebook-oldala

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm