Coronavirus COVID-19 computer generated image.

Itt van Magyarország védettségi térképe: mutatjuk, hol kell a legkevésbé tartani a vírustól

2021. augusztus 13. 17:14

Budapesten a népesség 78,4 százaléka rendelkezik védettségi igazolvánnyal, Borsod az utolsó, 54,9 százalékkal.

A Fővárosi Kormányhivataltól sikerült adatokat szereznie Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek arról, mennyi védettségi igazolványt postáztak és hová - szúrta ki a Telex. A kapott adatok szerint augusztusig országosan 6 560 942 védettségi igazolványt postáztak ki. 

Kiszámolták az összes járás adatait is. Ezek szerint a védettségivel rendelkezők aránya a győri, a budakeszi, a dunakeszi és a szombathelyi járásban a legmagasabb, 75 százalék. Kunhegyesen azonban csak 40 százalék. Mezőcsát és Ózd előzi ezt a térséget, de csak hajszállal, 41 százalékkal. A legalacsonyabb arányokkal bíró települések között borsodi, somogyi és szabolcsi falvak vannak: 5 százaléknyi lakosnak van védettségi igazolványa Csenyétén, 12 százaléknak a szabolcsi Uszkán. 22 százaléknak a borsodi Farkaslyukon, 25 százaléknak a hevesi Tarnabodon, 26 százaléknak a szolnoki Tiszabőn, 28 százaléknak a borsodi Sajónémetiben. 65 faluban 30 százalék vagy az alatti az arány.

A közel teljes oltottsággal rendelkező falvak: a Pest megyei Ipolytölgyes, a somogyi Nemeskisfalud és a szintén Pest megyei Márianosztra. 95 százalékos a védettségivel rendelkezők aránya a Győr-Moson-Soproni megyei Pásztoriban, 94 százalékos a nógrádi Szuhán, 86 százalék a Komárom-Esztergom megyei Várgesztesen. Az eredeti cikkben településekre szűrve rá is lehet keresni, hogy mennyi a védettségi igazolvánnyal rendelkezők aránya.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 30. kedd
Katalin, Kitti
18. hét
Április 30.
A katonazene napja
Április 30.
Jazz világnap
Április 30.
A méhek napja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem