19 °C Budapest
London, 2021. július 5.Boris Johnson brit miniszterelnök sajtótájékoztatót tart a londoni kormányfõi rezidencián, a Downing Street 10-ben 2021. július 5-én. Johnson bejelentette, hogy két hét múlva feloldják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére elrendelt, még érvényben lévõ utolsó jogi korlátozások nagy többségét.MTI/AP/AFP pool

Letarolta a delta Nagy-Britanniát: hetek kérdése, és nyakunkon lehet a negyedik hullám

2021. július 20. 08:30

Nagy-Britanniában több tízezer új fertőzöttet regisztrálnak naponta. A kormány tudományos főtanácsadója szerint az újonnan kórházba került covidosok 60 százaléka knem kapott oltást. Mindeközben Boris Johnsonék feloldották a járványügyi korlátozások nagy részét - szúrta ki a HVG 

Napi közel 50 ezer megbetegedést okoz a koronavírus delta variánsa Nagy-Britanniában, és úgy tűnik, az oltások sem tudják teljesen megvédeni a lakosságot: a kormány tudományos főtanácsadója, Patrick Vallance szerint az újonnan kórházba került covidosok 60 százaléka nem volt beoltva.

A Reuters által közölt statisztika nem is jöhetne rosszabbkor, ugyanis pont hétfőn oldotta fel a kormány a járványügyi korlátozások döntő részét. Július 29-től megszűntek a gyülekezés felső korlátai, eltörölték a kötelező maszkviselést, megtelhetnek a stadionok és újranyitottak a szórakozóhelyek is.

Az Egyesült Királyságban az elmúlt 24 órában közel 48 ezer Covid-fertőzést regisztráltak, igaz, a halálozások arányaiban sokkal kisebb tempóban növekednek, mindössze 25-en hunytak el a betegség miatt vasárnapról hétfőre.

Címlapkép: MTI/AP/AFP pool

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?