27 °C Budapest
Budapest, 2021. július 2.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban a Kossuth rádió stúdiójában 2021. július 2-án.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor bejelentette: jön a kötelező védőoltás Magyarországon, jár a harmadik vakcina is

2021. július 16. 07:39

Újabb fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő megerősítette, hogy az egészségügyben kötelező lesz a védőoltás, sokaknak pedig jöhet a harmadik védőoltás.

Újabb fontos bejelentéseket tett Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. A kormányfő megerősítette

lesz harmadik oltás, augusztus egytől lehet azt megkapni.

"Számos döntést hoztunk, a harmadik oltást illetően, a kormány azt mondja, hogy lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét. De azt is mondjuk, hogy a második oltás után teljen el négy hónap. De az orvosok dönthetnek úgy, hogy 4 hónapon belül is beadják az oltást" - részletezte a döntést Orbán Viktor.

A harmadik oltásról Orbán Viktor azt is elmondta, az orvosok döntenek arról, hogy milyen legyen az a harmadik vakcina. "Az egyik vélemény szerint az a jó, ha kombinálják az oltásokat, mások szerint ennek nincs különösebb jelentősége. Erről az orvosoknak kell dönteniük, nem a politikának" - tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő azt is bejelentette, az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a védőoltás beadása Magyarországon. Csak azok dolgozhatnak majd az egészségügyben, akik beoltatják magukat.

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy az iskolakezdéskor szeptemberben, ha szülők engedélyezik, ott helyben, az iskolákban be fogják tudni oltani a fiatalokat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A miniszterelnök azt is elmondta: „Azt javasoljuk minden magyarnak, hogy két oltással utazzanak külföldre. Azt kérjük tehát, hogy akinek ez nincs meg, az ne menjen külföldre, mert be fogja hurcolni a vírust.”

Orbán Viktor beszélt arról is, hogy Magyarországon a 65 év felettiek 85%-a van beoltva, vagyis van 15%-nyi idős, aki nincs beoltva. "Ők ma nagyobb veszélyben vannak, mint a járvány során bármikor, hiszen a delta variáns agreszívebb" - hívta fel a figyelmet.

(Címlapkép - MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. augusztus 4. 13:54