24 °C Budapest
Budapest, 2021. július 7.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely: egyes munkakörökben kötelezővé válhat az oltás

2021. július 15. 10:59

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai Kormányinfón a szerdai kormányülésen született fejleményekről tájékoztatott. A miniszter közölte: a végleges döntéseket még nem hozta meg az Operatív Törzs, azokat Orbán Viktor jelenti be a péntek reggeli interjújában. A három legfontosabb téma közül az egyik a harmadik oltás kérdése, amelyben döntés születhet, a második az oltás kötelezővé tétele egyes munkakörökben.

A harmadik téma, amiről ma tárgyalnak, hogy mit lehet tenni a 60 év feletti és a 12-15 év közötti korosztály magasabb oltása érdekében. A delta variáns a 60 év felettiekre a legveszélyesebb, ezért az ő oltásuk ügyében is tesz majd bejelentést a miniszterelnök. 

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem frissen publikált kutatása szerint minden Magyarországon engedélyezett vakcina hatékonysága 96% feletti és azok is, akiknek nincs antitestjük, 88%-ban védettek.

A sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy remélik, hogy az üzemanyagok ára nem marad a jelenlegi magas szinten. Hangsúlyozta: a benzinár legtöbb esetben Magyarországon kívüli okoktól függ. Azzal kapcsolatban, hogy mit tervez a kormány tenni a rekordmagas infláció megfékezése érdekében elmondta: abban bíznak, hogy a jegybank tudja kezelni a monetáris politika eszközeivel az inflációt. Gulyás Gergely kiemelte, hogy a mostani magas inflációt, rekorddrágulást átmenetinek és nem tartósnak tekintik.

A miniszter azt sem tartja kizártnak, hogy a negyedik hullám alatt újra korlátozásokat vezessenek be. Viszont aki be van oltva az védett lesz: ezek szerint nem csak a vírussal, hanem a korlátozásokkal szemben is. Gulyás Gergely kilátásba helyezte, hogy szükség esetén visszaáll a védettségi igazolvány használata az 5,5 milliós oltottsági szint előtti állapotba.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 3. kedd
Hermina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?