Budapest, 2021. július 7.Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely: egyes munkakörökben kötelezővé válhat az oltás

2021. július 15. 10:59

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a mai Kormányinfón a szerdai kormányülésen született fejleményekről tájékoztatott. A miniszter közölte: a végleges döntéseket még nem hozta meg az Operatív Törzs, azokat Orbán Viktor jelenti be a péntek reggeli interjújában. A három legfontosabb téma közül az egyik a harmadik oltás kérdése, amelyben döntés születhet, a második az oltás kötelezővé tétele egyes munkakörökben.

A harmadik téma, amiről ma tárgyalnak, hogy mit lehet tenni a 60 év feletti és a 12-15 év közötti korosztály magasabb oltása érdekében. A delta variáns a 60 év felettiekre a legveszélyesebb, ezért az ő oltásuk ügyében is tesz majd bejelentést a miniszterelnök. 

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a Semmelweis Egyetem frissen publikált kutatása szerint minden Magyarországon engedélyezett vakcina hatékonysága 96% feletti és azok is, akiknek nincs antitestjük, 88%-ban védettek.

A sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy remélik, hogy az üzemanyagok ára nem marad a jelenlegi magas szinten. Hangsúlyozta: a benzinár legtöbb esetben Magyarországon kívüli okoktól függ. Azzal kapcsolatban, hogy mit tervez a kormány tenni a rekordmagas infláció megfékezése érdekében elmondta: abban bíznak, hogy a jegybank tudja kezelni a monetáris politika eszközeivel az inflációt. Gulyás Gergely kiemelte, hogy a mostani magas inflációt, rekorddrágulást átmenetinek és nem tartósnak tekintik.

A miniszter azt sem tartja kizártnak, hogy a negyedik hullám alatt újra korlátozásokat vezessenek be. Viszont aki be van oltva az védett lesz: ezek szerint nem csak a vírussal, hanem a korlátozásokkal szemben is. Gulyás Gergely kilátásba helyezte, hogy szükség esetén visszaáll a védettségi igazolvány használata az 5,5 milliós oltottsági szint előtti állapotba.

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?