27 °C Budapest
Ungvár, 2021. május 20.A mobil oltócsoport orvosa az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésû, Dél-Koreában gyártott koronavírus elleni vakcinájátt mutatja Ungváron, a Kárpátaljai Megyei Klinikai Infektológiai Kórházban kialakitott oltóponton 2021. május 20-án. Ezen a napon az Ungvári Városi Központi Klinikai Kórház 70 orvosát oltották be az AstraZeneca-oltóanyag második adagjával.MTI/Nemes János

Megérkezett az indiai mutáns koronavírus Magyarországra: véd ellene az AstraZeneca vakcina?

2021. május 28. 15:33

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. Véd az indiai mutáns ellen az AstraZeneca vakcina?

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. A járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy lesz még újabb járványhullám. 

„Az elmúlt napokban két indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottak. Egyikőjük már meg is gyógyult, ő enyhe tüneteket produkált, a másik beteg viszont még kórházban van, de nem lélegeztetett beteg, a rehabilitációja felé halad” - jelentette ki Müller Cecília.

Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. Az AstraZeneca biztosan hatékony ellene, ugyanis az indiai hatóságok szerint az ott használt oltóanyagok mindegyike kellő védelmet nyújt, így az AstraZeneca licence alapján Indiában készülő, vektor-technológiás Covishield is.

Úgyhogy a Magyarországon alkalmazott "eredeti" AstraZeneca oltóanyag is ugyanilyen hatásos lehet az indiai mutációval szemben.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Fotó: Nemes János, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?