Nyíregyháza, 2021. május 11.A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 11-én.MTI/Balázs Attila

Bekeményítettek az osztrákok: több százezer magyar védettségi igazolását nem fogadják el

2021. május 17. 09:01

Csak a nyugati vakcinákkal beoltottak igényelhetik az osztrák védettségi igazolványt: ezzel tesztelés nélkül lehet például étterembe, szállodába menni az országban. Akik külföldön kaptak keleti vakcinát, azoknak továbbra is folyamatosan tesztelniük kell magukat, ha szolgáltatásokat vennének igénybe az országban.

Nem minden vakcina után jár az osztrák Zöld Kártya, amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön oltottak be, keleti vakcinákkal, azknak továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk, ha a fenti helyek valamelyikére akarnak menni az országban – írja a Kleinezeitung.at.

Az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el, csak az ezekkel oltottaknak jár automatikusan az osztrák védettségi igazolás.

FRISSÍTÉS: Szerdától már egy keleti vakcinát is elfogadnak!

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezzel kapcsolatban az APA hírügynökségnek kijelentette, hogy nem javasola az újraoltást azoknak, akik keleti oltóanyagot kaptak, mert mert nincs elég tudományos adat az újraoltás egészségügyi hatásairól - így egyelőre ők is teszttel kell hogy igazolják magukat Ausztriában, ha étterembe, kávézóba akarnak menni, vagy más szolgáltatásokat vennének igénybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Vedd fel a harcot! (x)

Több levegő, kevesebb parlagfű! Kezdődik a parlagfű szezonja. A parlagfű irtása mindannyiunk közös érdeke.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?