26 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. május 5.A felhasznált kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák üres fecskendõit a veszélyeshulladék-tárolóba dobják Pethõ Andrea háziorvos újfehértói rendelõjében 2021. május 5-én.MTI/Balázs Attila

Több százezer magyar lélegezhet fel: ezt a vakcinát is elfogadják az osztrákok

2021. május 18. 08:26

Határátlépéskor a nyugati vakcinák mellett a kínai Sinopharmot is elfogadják az osztrákok szerdától: azoknak a magyaroknak sem kell karanténba vonulnia, vagy tesztelnie, akiket ilyennel oltottak. Viszont, mint kiderült, akik Szputnyit V-t kaptak, azonak még mindig szükséges a 24 óránál nem régebbi, negatív teszt. Arról nem tudni, hogy a Sinopharm oltásra jár-e osztrák Zöld Kártya is, amellyel például kávéházba, étterembe, szállodába, uszodába lehet menni.

Szerdától új beutazási szabályok lépnek érvénybe Ausztriában: aki tudja bizonyítani, hogy átesett a betegségen, vagy be van oltva, illetve negatív tesztet tud felmutatni, annak nem kell karanténba vonulnia. Az Egészségügyi Minisztérium által bejelentett új szabályok szerdán 0 órakor lépnek hatályba.

Sok országban csökken a fertőzések száma, így megkönnyíthetjük a belépést Ausztriába az ország nyitó lépéseivel párhuzamosan - mondta Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter. A tárcavezető egyúttal azt is bejelentette: az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott vakcinák mellett azokat az oltóanyagokat is elfogadják, amelyek a WHO-tól kapták meg a jóváhagyást.

Így azok a magyarok, akik Sinopharm-vakcinát kaptak, minden gond nélkül beléphetnek Ausztria területére. Ugyanakkor a Szputnyik V oltóanyag még nem ment át sem az EMA, sem a WHO ellenőrzésén, így azt nem fogadják el az osztrákok.

Wolfgang Mückstein a Kurier szerint hozzátette azt is, hogy a magas fertőzöttségű országokból érkezőknek továbbra is karanténba kell vonulnia, hogy megakadályozzák a különféle variánsok terjedését.

A határon német vagy angol nyelvű oltási dokumentumot kell bemutatni, a gyógyultaknak pedig erről olyan orvosi igazolás szükséges (szintén angol, vagy német nyelven), ami 6 hónapnál nem régebbi.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Lehet menni osztrák szállodába, étterembe?

Az osztrák miniszter arről nem beszélt, hogy a kinti védettségi igazolvány igénylésekor is elfogadják-e a Sinopharmot. Hétfőn robbant a hír, hogy nem minden vakcina után jár az osztrák Zöld Kártya, amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön oltottak be, keleti vakcinákkal, azknak továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk, ha a fenti helyek valamelyikére akarnak menni az országban.

Az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el, csak az ezekkel oltottaknak jár automatikusan az osztrák védettségi igazolás.

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?