33 °C Budapest
Nyíregyháza, 2021. május 5.A felhasznált kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák üres fecskendõit a veszélyeshulladék-tárolóba dobják Pethõ Andrea háziorvos újfehértói rendelõjében 2021. május 5-én.MTI/Balázs Attila

Több százezer magyar lélegezhet fel: ezt a vakcinát is elfogadják az osztrákok

2021. május 18. 08:26

Határátlépéskor a nyugati vakcinák mellett a kínai Sinopharmot is elfogadják az osztrákok szerdától: azoknak a magyaroknak sem kell karanténba vonulnia, vagy tesztelnie, akiket ilyennel oltottak. Viszont, mint kiderült, akik Szputnyit V-t kaptak, azonak még mindig szükséges a 24 óránál nem régebbi, negatív teszt. Arról nem tudni, hogy a Sinopharm oltásra jár-e osztrák Zöld Kártya is, amellyel például kávéházba, étterembe, szállodába, uszodába lehet menni.

Szerdától új beutazási szabályok lépnek érvénybe Ausztriában: aki tudja bizonyítani, hogy átesett a betegségen, vagy be van oltva, illetve negatív tesztet tud felmutatni, annak nem kell karanténba vonulnia. Az Egészségügyi Minisztérium által bejelentett új szabályok szerdán 0 órakor lépnek hatályba.

Sok országban csökken a fertőzések száma, így megkönnyíthetjük a belépést Ausztriába az ország nyitó lépéseivel párhuzamosan - mondta Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter. A tárcavezető egyúttal azt is bejelentette: az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott vakcinák mellett azokat az oltóanyagokat is elfogadják, amelyek a WHO-tól kapták meg a jóváhagyást.

Így azok a magyarok, akik Sinopharm-vakcinát kaptak, minden gond nélkül beléphetnek Ausztria területére. Ugyanakkor a Szputnyik V oltóanyag még nem ment át sem az EMA, sem a WHO ellenőrzésén, így azt nem fogadják el az osztrákok.

Wolfgang Mückstein a Kurier szerint hozzátette azt is, hogy a magas fertőzöttségű országokból érkezőknek továbbra is karanténba kell vonulnia, hogy megakadályozzák a különféle variánsok terjedését.

A határon német vagy angol nyelvű oltási dokumentumot kell bemutatni, a gyógyultaknak pedig erről olyan orvosi igazolás szükséges (szintén angol, vagy német nyelven), ami 6 hónapnál nem régebbi.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Lehet menni osztrák szállodába, étterembe?

Az osztrák miniszter arről nem beszélt, hogy a kinti védettségi igazolvány igénylésekor is elfogadják-e a Sinopharmot. Hétfőn robbant a hír, hogy nem minden vakcina után jár az osztrák Zöld Kártya, amellyel kávéházba, étterembe, szállodába vagy uszodába lehet majd menni Ausztriában: az egészségügyi minisztérium jelezte, csak az Európai Unióban jóváhagyott vakcinákat fogadják el. Azoknak, akiket külföldön oltottak be, keleti vakcinákkal, azknak továbbra is negatív tesztet kell bemutatniuk, ha a fenti helyek valamelyikére akarnak menni az országban.

Az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca, a Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját fogadta el, csak az ezekkel oltottaknak jár automatikusan az osztrák védettségi igazolás.

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 19. péntek
Emília
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm