30 °C Budapest
Reagált Karikó Katalin a kormány vakcina-táblázatára: ez így nagyon félrevezető!

Reagált Karikó Katalin a kormány vakcina-táblázatára: ez így nagyon félrevezető!

2021. április 26. 09:02

A kormány Facebook-oldalán a hétvégén megjelentetett összesítő táblázat sok szempontból félrevezető, hiszen nincs feltüntetve az elhunytak és beoltottak kora - így reagált a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar származású tudós saját Facebook oldalán.

A kormány Facebook-oldalán a hétvégén megjelentetett összesítő táblázat azt mutatja, hogy az egyes vakcinákkal beoltottak közül arányaiban hányan kerülnek kórházba, hunynak el. "Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen" - írták.

Mint ahogy a hivatalos koronavírus tájékoztató oldalon olvasható, a Pfizer-BioNTech-vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után.

Karikó Katalin, a Pfizer-vakcina kifejlesztésében kulcsszerepet játszó magyar származású tudós saját Facebook oldalán kommentálta a közzétett adatokat. Mint írta, az elhunytak korára vonatkozóan nem tudunk meg ebből semmilyen adatot, szerinte egy ilyen közleményben azt is kötelező lett volna feltüntetni. Hiszen a Pfizer-BioNTech oltóanyagával oltanak a legrégebben Magyarországon, 2020. december vége óta, és azt jellemzően idősek kapták, krónikus betegségben szenvedők. A kínai vakcinát viszont alapbetegségben nem szenvedők kapták, akik nem csak egészségesebbek voltak, de fiatalabbak is.

Még kutatónak sem kell lenni ahhoz, hogy valaki realizálja, megfelelő kontrollal lehet csak összehasonlítani valamit. 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutató szerint betegségek mellett a beoltottak és elhunytak korát is fel kell tüntetni, különben ez teljesen félrevezető információ.

 

NEKED AJÁNLJUK
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?