-2 °C Budapest
Budapest, 2021. április 11.Beck Monika kommunikációs munkatárs egy oltottságot jelzõ kitûzõvel a fõvárosi Szent Margit Kórház egyik oltópontján 2021. április 11-én. Ezen a napon itt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával oltottak.MTI/Mohai Balázs

A magyarok ötöde oltatna, de nem regisztrált: soha nem volt még ennyi vakcinapárti

2021. április 12. 09:01

A magyarok 72 százaléka oltáspárti egy friss kutatás szerint. Kiderült, hogy a felnőtt lakosság ötöde szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra. 

A tavalyi harminc százalék körüli oltási hajlandóság már január elején – a Pfizer/Biontech vakcinjának engedélyezése után – 45 százalékra emelkedett - írja a Magyar Nemzet, amelynek a Nézőpont Intézet készített felmérést.

Az országos, reprezentatív kutatás szerint az oltáspártiak aránya április elejére már 72 százalékra emelkedett. Nagyjából a felnőtt magyarok ötöde szeretné, ha beoltanák, de még nem regisztrált a védőoltásra.

A közvélemény-kutatása 2021. április 6. és 7. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült. A kutatási minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint.

A KSH legfrissebb, az idei 18. hétről kézített felmérése is hasonló oltási hajlandósági arányt mutatott ki, eszerint a magyarok 73 százaléka oltatná be magát biztosan, 16 százalék az oltás felé hajló bizonytalanok aránya.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fotó: MTI / Mohai Balázs

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 6. hétfő
Dorottya, Dóra
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?