15 °C Budapest

Itt van a Nemzeti Konzultáció eredménye: ennyi magyar akar jelenleg nyitást

2021. március 20. 11:10

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette a tegnap lezárult, nyitásról szóló Nemzeti Konzultáció eredményeit a Facebookon. A konzultációt 528 ezer ember töltötte ki, az eredményekből pedig az látszik: 88 százalékuk a fokozatos nyitás híve. Ezzel szemben 12 százalék úgy vélte, egy lépésben kell feloldani minden korlátozást, ha vége a járványnak.

Dömötör Csaba videóüzenetben ismertette ma reggel a Nemzeti Konzultáció eredményeit, amelyet február 17-től március 15-ig lehetett kitölteni. Ezek alapján a több mint félmillió válaszadó 74 százaléka úgy véli, legelőször a 8 óra utáni kijárási korlátozáson kéne enyhíteni. Többen nyitnák ki az éttermeket mint a sportlétesítményeket: ellőbbiek aránya 87, utóbbiaké 75 százalék.

Érdekes, hogy a válaszadók 65 százaléka azzal is egyet ért, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak felmentést bizonyos korlátozások alól. Viszont csak 58 százalé gondolja úgy, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek kell megengedni, hogy rendezvényekre vagy sporteseményekre menjenek.

Az államtitkár szerint a kormány az eredményeket figyelembe veszi majd az újraindítási terv elkészítésekor. et. Ennek a tervnek az egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd. A nyitás részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet, akiknek országai Magyarország előtt járnak az oltási programban - tette hozzá az államtitkár.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm