Itt van a Nemzeti Konzultáció eredménye: ennyi magyar akar jelenleg nyitást

Itt van a Nemzeti Konzultáció eredménye: ennyi magyar akar jelenleg nyitást

2021. március 20. 11:10

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette a tegnap lezárult, nyitásról szóló Nemzeti Konzultáció eredményeit a Facebookon. A konzultációt 528 ezer ember töltötte ki, az eredményekből pedig az látszik: 88 százalékuk a fokozatos nyitás híve. Ezzel szemben 12 százalék úgy vélte, egy lépésben kell feloldani minden korlátozást, ha vége a járványnak.

Dömötör Csaba videóüzenetben ismertette ma reggel a Nemzeti Konzultáció eredményeit, amelyet február 17-től március 15-ig lehetett kitölteni. Ezek alapján a több mint félmillió válaszadó 74 százaléka úgy véli, legelőször a 8 óra utáni kijárási korlátozáson kéne enyhíteni. Többen nyitnák ki az éttermeket mint a sportlétesítményeket: ellőbbiek aránya 87, utóbbiaké 75 százalék.

Érdekes, hogy a válaszadók 65 százaléka azzal is egyet ért, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak felmentést bizonyos korlátozások alól. Viszont csak 58 százalé gondolja úgy, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek kell megengedni, hogy rendezvényekre vagy sporteseményekre menjenek.

Az államtitkár szerint a kormány az eredményeket figyelembe veszi majd az újraindítási terv elkészítésekor. et. Ennek a tervnek az egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd. A nyitás részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet, akiknek országai Magyarország előtt járnak az oltási programban - tette hozzá az államtitkár.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 30. péntek
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
Kutatók éjszakája
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?