Visszahívja a patikákból ezt a vérnyomáscsökkentőt a gyógyszerhatóság

Visszahívja a patikákból ezt a vérnyomáscsökkentőt a gyógyszerhatóság

2021. február 24. 10:32

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) kivonta a Meramyl HCT 5 mg/25 mg tabletta kivonása és patikákból történő visszahívása mellett döntött. A gyógyszer minőségi hibájának kivizsgálását megkezdték.

Az OGYÉI határozata szerint a Meramyl HCT 5 mg/25 mg tabletta (OGYI-T-20037/02) elnevezésű gyógyszerrel kapcsolatban bejelentés érkezett a gyógyszerhatósághoz, mely szerint a gyógyszer dobozának rövidebbik oldalán hibásan, a 2,5 mg/12,5 mg hatáserősség került feltüntetésre. A dobozban található bliszter és az egyedi azonosító alapján a gyógyszer egyértelműen beazonosítható, 5mg/25 mg hatáserősségű, azonbanaz eltérés kockázatot jelent a gyógyszer biztonságos alkalmazását illetően.

Az eset kapcsán indított kivizsgálás folyamatban van.

Tekintettel arra, hogy az érintett tétel esetén minőségi hiba áll fenn és a véglegesdöntéshez szükséges adatok jelenleg nem állnak az OGYÉI rendelkezésére, az OGYÉI a kivizsgálás lezárásáig és az Ügyfél intézkedési tervének benyújtásáig az F97107gyártási számú tétel forgalmazásának felfüggesztéséről és a gyógyszertárakból történő visszagyűjtéséről döntött - írja a gyógyszerészeti intézet honlapján.

A Meramyl HCT-t felnőtt betegek magas vérnyomásának kezelésére alkalmazzák. A két hatóanyag a ramipril és a hidroklorotiazid kombinációjának hatásának következményeként csökken a vérnyomás. Abban az esetben alkalmazzák együttesen őket, amikor csak az egyik összetevővel végzett kezelés nem volt hatásos.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 9. kedd
Emőd
32. hét
Augusztus 9.
Az állatkertek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?