13 °C Budapest

Müller Cecília: 10-ből 6 vakcina nyugatról származik, a többi keletről

2021. február 19. 12:05

Az országos tisztifőorvos az ápolók napja alkalmából köszönte meg az egészségügyben dolgozók munkáját, és a délelőtt folyamán megjelent számokat ismertetve azt is elmondta, hogy egyértelműen itt van a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a napi vírusadatokat, hozzátéve, hogy továbbra is a krónikus betegek vannak leginkább veszélyeztetve. Beszélt arról, hogy az aktív fertőzöttek száma is növekszik, de van egy hatékony fegyver: a vakcina, ebből ötféle áll rendelkezésre és van engedélyezve. A kínai vakcinával kapcsolatban elmondta, hogy az NNK megvizsgálta a Sinopharm vakcináját, és úgy találta, hogy hitelt érdemlően bizonyított a független hatósági laboratórium hazai követelményeinek való megfelelése, már csak az OGYÉI zöld jelzésére kell várni.

Müller Cecília a sajtó kérdésére elmondta az operatív törzs mai tájékoztatóján: a házirorvosok feladatai nagyban függnek attól, hogy milyen az ellátotti körük. Ahol egy orvoshoz több idős ember tartozik, ott lassabban kerülhetnek sorra a veszélyeztetettek.

A tisztifőorvos ismertette azt is, hogy a mai napig 1 millió 477 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amely 737 267 fő beoltására elegendő. A vakcinák 60%-a származik nyugatról, a többi keletről.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese 143 fő maszktalan ember felelősségre vonásáról számolt be közlései ismertetésekor egy nap alatt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem