33 °C Budapest
Döntöttek: ez a tilalom lép életbe mától a szuperfertőző brit koronavírus ellen

Döntöttek: ez a tilalom lép életbe mától a szuperfertőző brit koronavírus ellen

2020. december 22. 08:31

Hétfő éjjel jelent meg az újabb kormányrendelet a védelmi intézkedésekről, amelyek a karácsonyra vonatkoznak majd. Eszerint a kijárási korlátozást egy napra, 2020. december 24-ére feloldják. Azonban vannak még kiegészítések. 

A Magyar Közlöny 284. száma alapján "2020. december 24-én este 8 óra és 2020. december 25-én reggel 5 óra között - a 3. § (1) bekezdésétől eltérően - megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás." A rendelet szerdától hatályos és december 26-án már hatályát is veszíti.

Viszont a karácsonyi engedmény mellett a közlöny mást is ír: az Egyesült Királyságból érkező repülők leszállási tilalmáról szóló rendelet szerint csak veszélyben lévő repülő esetén lehet kivételt tenni, egészen február 8-ig. Ez azzal magyarázható, hogy Angliában megjelent a koronavírus egy új, "szuperfertőzőnek" mondott törzse. A kormányrendelet ezért tiltja meg december 22-én nulla órától 2021. február 8-ig a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló menetrendszerű vagy nem menetrendszerű légi személyszállítást végző polgári légijárművek Magyarország területén történő leszállását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?