33 °C Budapest
Facebookon üzent Zachernak Győrfi Pál: Ne felejtsük el a karácsonyt!

Facebookon üzent Zachernak Győrfi Pál: Ne felejtsük el a karácsonyt!

2020. november 25. 16:15

NE felejtsük el a karácsonyt - üzente Győrfi Pál miután Zacher Gábor azt mondta, "felejtsük el ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat, mert azért látni ilyet". A mentők szóvivője arra kért mindenkit, tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk.

Zacher Gábor toxikológus, a hatvani kórház orvosa szerda reggel az RTL Klub Reggeli című műsorában azt mondta, "felejtsük el ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat, mert azért látni ilyet".

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Facebookon reagált az elhangzottakra:

NE felejtsük el a karácsonyt! Az általam szeretve tisztelt Zacher főorvos úr mai sajtónyilatkozatára reagálok, aki orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödésétől, a fertőződéstől. Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalók, nekem valójában a média által a cikkhez adott "felejtsük el ezt az idei karácsonyt" címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének.

A szóvivő szerint idén ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Azt kéri, tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk.

Biztosan nem könnyű, de ha addig nem csökken jelentősen a kockázat el kell fogadni, hogy ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt. Nekem a karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 19. szombat
Gyárfás
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?