16 °C Budapest
Minden szülőnek érdemes tudnia: fontos szabályok élesednek a nyári szünetben

Minden szülőnek érdemes tudnia: fontos szabályok élesednek a nyári szünetben

2020. június 8. 15:33

A koronavírus-járvány miatt szigorodtak az egészségügyi szabályok, amelyek betartása mind a szülőkre, mind a táborszervezőkre nézve kötelező! Az előírások alapján szervezett táborokban minimálisra szorítható bármilyen fertőzés kockázata, de honnan tudhatjuk, hogy gyermekünk ilyen táborba kerül? A Taborfigyelo.hu gyermektábor-összehasonító portál vezetője foglalta össze az idei év legfontosabb tanácsát a táborválasztáshoz.

Ha a szülők csak egészséges gyermeket engednek táborokba és a szervezők is betartják az egészségügyi szabályokat, nem lehet baj! De honnan tudhatjuk, hogy az egészséges gyermekünk ugyanígy tér vissza a táborozásból, azaz ott minden szabályt betartanak? A Táborfigyelő nevű portál vezetője összefoglalta a lényeget:

A legfontosabb a táborválasztásnál idén, hogy jogi háttérrel rendelkező táborszervezőt válasszunk, azaz egy vállalkozás, alapítvány, egyesület legyen a tábor szervezője, kapjunk számlát az előlegtől, vagyis legálisan működjön a tábor. Ezen táborszervezőknek a Tisztiorvosi Szolgálat helyileg illetékes szervénél be kell jelenteni a táborok megtartását, azaz hatósági ellenőrzésre is számíthatnak. A legálisan működő táboroktól elvárhatjuk az egészségügyi intézkedések betartását, gyermekeink védelmét, míg egy fekete vagy szürkegazdaságban működő ’szervezőről’ nem tud a hatóság és mi sem tudhatjuk biztosan, hogy minden szükséges intézkedést betartanak!

- mondta el Tóth Béla.

A 2020-as esztendőben valamelyest kevesebb gyermek fog táborozni, mint tavaly, de táborhelyből arányaiban még kevesebb lesz, így már május közepe óta folyamatos a jelentkezési dömping. Legtöbben angoltábort választanak gyermeküknek, és valamelyest többen választanak napközis tábort, mint a bentlakásos verziót.

A táborszervezők a nehéz helyzetbe került családoknak is készültek segítséggel: az úgy nevezett minimalista táborok szervezésekor a hangsúly a gyermekfelügyeleten van, mindez átszervezett, kisebb költségű programokkal, de ezen táborok ára 27 ezer forint alatt van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 12. hétfő
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2021. április 12., 17:05