17 °C Budapest

Ezzel könnyen le tudja foglalni magát a gyerek: fontos dolgokat tanulhat meg közben

2020. június 5. 20:33

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elindította oktatási honlapját az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából. A nebihoktatas.hu egy olyan platform, ahol a hivatal összegyűjtötte élelmiszerbiztonsági és fenntartható élelmiszerfogyasztás témájú, sokszínű és az elmúlt években folyamatosan gyarapodó szemléletformálási eszköztárának valamennyi elemét. S hogy ne csak a felület legyen friss, a Nébih szakemberei egy új kiadványt és munkafüzetet is összeállítottak a felső tagozatos korosztály számára.

Az élelmiszerlánc biztonsága és fenntarthatósága közös felelősségünk, ezt az üzenetet igyekszik közvetíteni a Nébih, amelyben a tisztességes vállalkozások mellett a vásárlóknak is fontos szerepük van. A Nébih szemléletformáló programjai az óvodásoktól egészen a szenior korosztályig igyekeznek megszólítani a fogyasztókat különböző eszközök - ismeretterjesztő kiadványok, munkafüzetek, tanári segédletek, szabadon szerkeszthető prezentációk, animációs videók, mesekönyv, hangoskönyv stb. - alkalmazásával, amelyek mostantól egy helyen elérhetők.

Az anyagokhoz mindenki szabadon hozzáférhet, de kiemelten ajánljuk intézményvezetők, a pedagógusok, a szülők és a különféle tematikus nyári gyerektáborok szervezőinek figyelmébe. Mindezek mellett bemutató óráink beszámolói is megtalálhatók a honlapon.

A június 7-ei Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából - az új honlap mellett - egy felső tagozatosoknak szóló, élelmiszerbiztonsági témájú Ételt csak okosan! című oktatási kiadvánnyal és hozzá tartozó munkafüzettel is készült a hatóság. A kötetek a legfontosabb ismeretek mellett olyan egyszerű, praktikus fogásokat is tartalmaznak, amelyeket érdemes már gyerekkorban elsajátítani.

Segítségükkel ugyanis könnyen elkerülhető, hogy megbetegedjünk az otthonunkban elkészített ételektől.

A kiadvány és a munkafüzet egyaránt letölthető a nebihoktatas.hu oldalról. Az iskolák pedig intézményenként 35-35 oktatási csomagot igényelhetnek az oktatas@nebih.gov.hu e-mail címen, amelyeket a diákok a szeptemberi iskolakezdéskor már kezükbe is foghatnak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm