22 °C Budapest
Durván átszabta a nyári táborokat a járvány: nem feltétlenül rossz irányba

Durván átszabta a nyári táborokat a járvány: nem feltétlenül rossz irányba

2020. június 3. 10:32

Bár a koronavírus-járvány több szempontból is befolyásolta a táborpiacot, mind a táborszervezők, mind a szülők megtesznek mindent azért, hogy a gyerekek az elmúlt évekhez hasonló vakációt, tábori élményt élhessenek meg. Az idei kínálatról, árakról, legnépszerűbb táborhelyszínekről és témákról a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál közölt adatokat.

A táborkínálatban és a programok felépítésében is több változást hozott az elmúlt pár hónap, amik közül több pozitívumot is ki lehet emelni. A táborszervezők a programok kapcsán az élmények többségét szabadtérre szervezték át, ami önmagában üdvözölendő, míg az egy korcsoportba sorolt gyerekek létszáma is csökkent, így még több figyelem jut egy-egy csemetére. Bízunk benne, hogy az egészségügyi előírások betartásával nem lehet probléma a táborokban és sikerül az idei szünidőt is közel olyan csodálatosra varázsolni a gyerekeknek, mint az az elmúlt években megszokott volt

- mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő.hu vezetője.

A koronavírus-járvány hatására mind a táborozó gyerekek száma, mind a foglalható táborhelyek száma csökkent, de utóbbi nagyobb arányban. Az előrejelzések szerint 165 ezer gyermek fog legalább egy hetet táborban tölteni a vakáció során, míg a táborhelyek száma a tavalyi évhez képest közel harmadával esett.

A táborjelentkezések 60 százaléka napközis tábori foglalást takar, míg tízből négy jelentkezés ottalvós vakáció lehetőségbe történik. A napközis táborok előretörésének oka, hogy miután ezen tábortípusnál nem merül fel szállásköltség, illetve az esti étkezés, program díja, így kedvezőbb áron vásárolhatók, mint az ottalvós táborok. Így a családok egységnyi pénzmennyiségből több hetet tudnak lefedni élménydús gyermekfelügyelettel, mintha bentlakásos verziót választanának.

A bentlakásos táborok esetében a legkeresettebb terület Veszprém megye, míg a további két dobogós helyre Pest és Bács-Kiskun megye került. A napközis táborok jellemzően nagyvárosokban találhatóak, amik közül magasan kiemelkedik kínálatban és foglalásszámban is Budapest.

A táborok témáját tekintve az idei esztendőt az idegen nyelvi, elsősorban az angoltáborok nyerték, ezek lettek a leginkább keresett tábortémák. Nagyon sokan kerestek kaland- és sporttáborokat is, míg az elmúlt években egyre népszerűbb készségfejlesztő táborok is nagy népszerűségnek örvendtek 2020-ban.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A napközis táborok átlagára 37 000 forint, míg az ottalvós lehetőségek esetén 55 000 forintot fizetnek átlagosan a szülők egy turnusra. Fontos kiemelni, hogy a táborárak tekintetében hatalmas az árolló, ahogy azt az elmúlt években is megszokhattuk. A Táborfigyelőn lévő ott alvós táboroknál a legkedvezőbb árú tábor 26 ezer forintba kerül, míg a legmagasabb díj 255 ezer forint.

Fontos újdonság, hogy az idei évben már majdnem minden harmadik tábor elfogad SZÉP Kártyát fizetőeszközként. Mindez nagy segítség a családoknak, ugyanis a kormányzat által megnövelt SZÉP Kártya keretet a gyermekek táboroztatására is lehet fordítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?