-5 °C Budapest

Ekkortól osztják a félmilliós jutalmat az egészségügyi dolgozóknak: kórházfejlesztés is indul

2020. május 29. 10:05

Július elsejétől osztják ki az egészségügyi dolgozóknak a beígért félmilliós jutalmat. Kásler Miklós miniszter arról is beszélt, a járvány alatt kiderült, hogy problémák vannak az ellátórendszerbe, ezeket is orvosolni akarják.

Július 1-jén osztja ki a kormány azt a bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a járványban aktívan részt vettek. Ez 160 ezer embert érint, és összesen 92 milliárd forintot, mondta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere egy interjúban. A járványügyi összefogásban "a magvat, a kristályosodási pontot" az egészségügyi dolgozók jelentették, indokolta mindezt Kásler.

A juttatást Orbán Viktor jelentette be március elején a Kossuth rádiós interjújában, majd másnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter mondta, hogy mindenki, még a technikai személyzet is megkapja ezt a pénzt - ezt Kásler a mostani interjújában nem részletezte. A miniszter arról is beszélt, hogy az egészségügyi ellátórendszer problémái eddig is ismertek voltak, de a koronavírus alatt "rendkívül markánsan" mutatkoztak meg. Az Emmi gondolkodik azon, mit lehet ezekkel kezdeni, ez egy 2030-ig tartó program lesz.

Ennek egyik része, hogy el kell választani egymástól az állami- és magánellátást, úgy, hogy mindkettőnek ebből java legyen, mondta Kásler. A fekvőbeteg ellátást terhermentesíteni akarják, áthelyezik az ellátás alsóbb szintjeire, így például a családi orvosi rendszerbe. "Ne a betegeket küldjük, hanem a leleteket", magyarázta Kásler.

Arról is beszélt, hogy megérzésből és ösztönből cselekedett a járvány alatt, ezek alapján hozott döntéseket. Mindezekre Orbán Viktor korábban azt mondta, Kásler érdemei történelmiek, mert mindenki más előtt felfedezte a koronavírus jelentőségét, és időben intézkedett.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?